אוכל
אוכל
מרקים

נזיד חורפי של תירס, תפודים וכמון

מרק ירקות במרקם שמנתי, עשיר ומלטף לחורף חם במיוחד

|מועצת הבקר והחלב| פורסם16:37
קלחי תירס (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
צילום: עודד קרני, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 4 כוסות גרגרי תירס קפוא ומופשר
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 2 כוסות חלב
  • 2 כפות חמאה
  • 1 כוס בצל קצוץ
  • 1 כוס כרשה קצוצה
  • 2 כפיות זנגוויל טרי קצוץ
  • 1 כף פלפלת חריפה, כתושה
  • מעט כורכום
  • ½ 1 כפיות כמון
  • 1 כוס תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות
  • 1 כוס מרק פרווה מאבקה
  • מלח גס
  • פלפל שחור טרי גרוס

אופן ההכנה:

1שמים בסיר 2 כוסות מגרגרי התירס, את השמנת ואת החלב ומבשלים 5 דקות. מעבירים למעבד מזון ומרסקים באמצעות כפתור הפולסים.

2מחממים את החמאה בסיר כבד ומשובח על להבה גבוהה , עד שתתחיל להעלות קצף. מוסיפים את הבצל ואת הכרשה, ובוחשים במרץ בערך 3 דקות, כדי שלא ישחימו.

3מוסיפים זנגוויל ופלפלת חריפה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 2 דקות. מוסיפים כמון וכורכום ומאדים 10 דקות על להבה נמוכה בסיר מכוסה. ממליחים ומפלפלים קלות.

4מוסיפים את שארית גרגרי התירס ואת תפוחי האדמה ועוד כוס מים. מוסיפים את המרק ואת התירס המרוסק ומאדים שוב 20 דקות.

5טועמים ומתקנים תיבול.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il