אוכל
אוכל
מרקים

מרק עדשים כתומות וקישואים

מרק באווירה חורפית, כזה שמתחשק לשים על האש ולבהות בגשם המטפטף, אבל עזבו אתכם - למי יש זמן? לנו אין, וזה לא אומר שנוותר: 3 וחצי מרכיבים, רבע שעה עבודה ועוד קצת על האש ויש לכם מרק סמיך, בריא וסופר טעים

|mako אוכל| פורסם07:42
מרק עדשים כתומות (צילום: ענבל כבירי, mako אוכל)
צילום: ענבל כבירי, mako אוכל
Rating:4.5213reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 2-3 כפות שמן זית
  • בצל קלוף וחתוך לקוביות
  • 3 קישואים בגודל בינוני, חתוכים לקוביות קטנות
  • כוס עדשים כתומות
  • חצי כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 5 כוסות ציר ירקות (אם אין ציר, אפשר להחליף ב-5 כוסות מים+צרור פטרוזיליה ו-2 גבעולי סלרי, שתוכלו להוציא בקלות בתום הבישול)

אופן ההכנה:

1מחממים היטב סיר ומוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל והקישואים, מערבבים ומטגנים על אש בינונית-נמוכה כ-3 דקות.

2מגבירים את הלהבה ומוסיפים את העדשים. מערבבים היטב.

3מתבלים לפי הטעם ומוסיפים את הנוזלים. מכסים ומביאים לרתיחה.

4מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהעדשים מתמוססות.

*שימו לב – כלמרק עדשיםמסמיך ככל שהזמן עובר. תמיד אפשר להוסיף עוד קצת נוזלים.

תגיות:עדשים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il