אוכל
אוכל
מרקים

מרק אפונה, תפוחי אדמה וקבנוס

זורקים הכל לסיר, שוכחים על האש ומתענגים ממרק שהוא ארוחה שלמה

|אוכל מכל הלב| פורסם11:40
מרק אפונה תפוחי אדמה וקבנוס (צילום: baronm10, אוכל מכל הלב)
צילום: baronm10, אוכל מכל הלב
Rating:4.426reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 2 בצלים בינונים קצוצים דק

  • 30 גרם מרגרינה
  • שמן זית
  • 400 גרם אפונה יבשה
  • 1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות
  • 2 שורשי פטרוזיליה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3 כפות אבקת מרק עוף
  • 2 כפות קמח

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצל בשמן ומרגרינה עד הזהבה. מוסיפים את האפונה השטופה ובוחשים.

2מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, הגזר ושורש הפטרוזיליה ובוחשים. מוסיפים את אבקת המרק, הקמח ובוחשים. מוסיפים מים ומתבלים במלח ופלפל שחור.

3מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי תוך כדי בחישה מידי פעם. מרסקים את המרק עם מעבד מזון ידני עד קבלת מירקם קטיפתי עדין ביותר.

4מבשלים עוד כרבע שעה. מגישים עם זילוף קל של שמן זית ופלפל שחור גס.

* ניתן להוסיף תפוחי אדמה שלמים למרק בתחילת הבישול, להוציא פני הריסוק ולהחזיר שלמים לסיר.

* ניתן להוסיף נקניק סלמי קצוץ או פרוסות קבנוס לדקות האחרונות של הבישול.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il