אוכל
אוכל
מרקים

מרק גריסים וירקות

לפעמים כל מה שצריך בשביל להפוך ארבעה קירות לבית חם ומפנק זה מרק אחד, עם תפוחי אדמה וגריסי פנינה. בשבילנו זה עובד

|mako אוכל| פורסם07:23
מרק גריסים וירקות (צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל)
צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל
Rating:4.860reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • כף שמן זית
  • 2 גזרים, קלופים וקצוצים דק
  • בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • עלה דפנה
  • חצי כפית זרעי כוסברה טחונים
  • תפוח אדמה, קלוף ותוכך לקוביות קטנות
  • 100 גרם גריסי פנינה, שהושרו במים רותחים במשך שעה וחצי
  • מלח
  • רבע כפית פלפל אנגלי
  • 2 כפיות תימין מיובש
  • ליטר וחצי ציר עוף או ירקות
  • 2 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק

אופן ההכנה:

1מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים גזר, בצל, סלרי, עלה דפנה וזרעי כוסברה. מאדים כרבע שעה תוך ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מתרככים.

2מוסיפים את תפוח האדמה וגריסי הפנינה לסיר ומערבבים. מוסיפים את התבלינים ומערבבים שוב.

3מוסיפים את הציר והפטרוזיליה, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 30 דקות.

*נטע-חן ליבנההיא דיאטנית קלינית ומאמנת להרזיה והצלחה, מייעצת לירידה במשקל ולאורח חיים בריא ובעלת קליניקה פרטית בתל אביב. מאמינה שאפשר לאכול טעים ולרדת במשקל, ללא פשרות.

>> בפעם שעברה הכנו סמוסה - אבל אפויה!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il