אוכל
אוכל
מרקים

מרק גונדי משודרג

יש טענה שמאכלים מסורתיים צריכים להישאר מוגנים מכל שדרוג. אנחנו פחות מאמינים בזה, וטוב שכך - ניסינו להוסיף אורז טחון לתערובת הקציצות, וזכינו בגונדי אפילו יותר מוצלח מהמקור

|mako אוכל| פורסם07:10
Rating:4.671reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

לקציצות:

  • חצי כוס אורז פרסי
  • 1 בצל גדול
  • חצי ק"ג חזה עוף טחון
  • כף שמן קנולה
  • רבע כוס קמח חומוס
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל לבן
  • 1 כפית כורכום
  • חצי כפית בהרט

למרק:

  • 1 כוס גרגירי חומוס שהושרה לילה או חומוס מוקפא
  • בצל גדול
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • חתיכה בינונית של דלעת
  • 3 כפות שמן
  • כמה ענפי פטרוזיליה או סלרי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • רבע כפית הל
  • חצי כף כורכום

אופן ההכנה:

1משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים למשל לילה. למחרת מבשלים אותם 20 דקות בהרבה מים רותחים, עד שהם מתחילים להתרכך, ומסננים.

2מתחילים עם הקציצות: טוחנים את האורז במעבד מזון ומגררים את הבצל.

>>מתכונים לפסח

3מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומניחים בצד.

4המרק: חותכים את הבצל לקוביות, קולפים וחותכים גס את תפוחי האדמה ואת הדלעת חותכים לקוביות.

5מטגנים בסיר עמוק ורחב חומוס, דלעת, בצל, תפוחי אדמה ופטרוזיליה או סלרי. מערבבים מדי פעם.

6מוסיפים 5-6 כוסות מים ומביאים לרתיחה. כשהמרק רותח מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

7מרטיבים את הידיים, יוצרים קציצות קטנות מתערובת העוף ומכניסים אותן לסיר בזהירות.

8מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים בכיסוי חלקי כ-40 דקות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il