אוכל
אוכל
מרקים

קרקרים טעימים במיוחד תוצרת בית

זה כבר כמה שנים שכל מי שמחשיב את עצמו משקיען אופה קרקרים במקום לקנות, אבל אתם יודעים מה מגניב במתכון הספציפי הזה? אין בו שום שומן למעט הגרגירים והזרעונים, והתוצאה כל כך טעימה שזה לא חסר לשנייה

|mako אוכל| פורסם09:00
קרקר שיבולת שועל Knaeckebrot  (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.8184reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

יש את הדברים האלו שאנחנו קונים מוכנים מהסופר, פשוט מתוך הרגל. באמת כי יש מבחר גדול ומפתה, ובעיקר כי זה נראה לנו מסובך ולא שווהלהכין לבד. קרקרים היו אצלי מהדברים האלו. תאמינו לי, גם אני תמיד קניתי מוכן, עד היום שמצאתי איזה מתכון ישן להכנת קרקרים וניסיתי. גיליתי שזה מאוד פשוט להכין, וכל כך יותר טעים מהקרקר הקנוי. היתרון הגדול הוא שאפשר לגוון בתוספות לפי טעמכם האישי, ושהקרקרים תוצרת בית הם ללא שומן בכלל.

המצרכים :

  • 50 גרם קמח מלא (חצי כוס פחות כף)
  • 100 גרם שיבולת שועל (כוס)
  • 300 מ"ל מים (כוס ורבע)
  • כוס וחצי תוספות: שומשום, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, פרג, זרעי פשתן או אגוזים (אפשר כמובן גם לערבב)
  • כפית מלח

אופן ההכנה:

1מערבבים את הקמח עם שיבולת השועל והמים ומניחים בצד לשעה.

2מוסיפים את יתרת המצרכים ומערבבים.

3מרפדים תבנית בנייר אפייה, ובעזרת פלטה או מרית מחליקים את התערובת בצורה הכי אחידה שאפשר על כל התבנית.

4אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות 10 דקות, מוציאים מהתנור, ובעזרת סכין טובה או גלגלת פיצה חותכים למלבנים של 8 על 6 ס"מ.

5מחזירים לתנור לעוד 30 דקות.

6מצננים ומאחסנים בכלי סגור.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il