אוכל
אוכל
מרקים

מרק אפונה וחזה אווז

אם היה לנו שקל על כל פעם שאכלנו מרק אפונה מעולה, היינו אנשים עם מעט מאוד שקלים בארנק. כולם מצליחים איכשהו לפשל עם מרקי אפונה, גם כשהם ממש קלים להכנה. אז לא עוד - מצאנו עבורכם מתכון שעושה את העבודה

|mako אוכל| פורסם07:00
מרק אפונה עם חזה אווז (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:424reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • שמן זית לטיגון
  • בצל בינוני
  • גבעול כרשה (החלק הלבן בלבד)
  • 2 גבעולי סלרי
  • 2 גזרים
  • תפוח אדמה
  • חבילה (500 גרם) אפונה יבשה
  • 2 עלי דפנה
  • חופן פטרוזיליה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כוס אפונה טרייה או קפואה
  • 200 גרם חזה אווז, פרוס דק
  • חופן נענע קצוצה, לקישוט

אופן ההכנה:

1חותכים את כל הירקות לקוביות (הגודל לא עקרוני מכיוון שהמרק עובר טחינה). מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל והכרשה 2 דקות. מוסיפים סלרי, גזר ותפוח אדמה ומאדים כ-5 דקות נוספות.

2מוסיפים אפונה יבשה, עלי דפנה ופטרוזיליה, מערבבים ומוסיפים מים עד לגובה 5 ס"מ מעל הירקות. מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.

3כשכל הירקות רכים לגמרי טוחנים את המרק במעבד מזון או עם בלנדר מוט, עד לקבלת מרקם חלק. מחזירים את המרק לסיר, מתקנים תיבול ומוסיפים את האפונה הטרייה. מביאים לרתיחה נוספת ומבשלים על אש קטנה כ-3 דקות.

4להגשה: חותכים את חזה האווז לרצועות דקות ומטגנים עד להזהבה במעט שמן זית. יוצקים את המרק לצלחת עמוקה, מפזרים את חזה האווז המטוגן ומקשטים בנענע קצוצה.

>> בשבוע שעבר הכנו כאן סיר ביתי של פרגיות עם חומוס, זיתים ולימון

>> והנה מתכון לדג מרוקאי הכי טעים שייצא לכם להכין

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il