1חותכים את כל הירקות לקוביות (הגודל לא עקרוני מכיוון שהמרק עובר טחינה). מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל והכרשה 2 דקות. מוסיפים סלרי, גזר ותפוח אדמה ומאדים כ-5 דקות נוספות.
2מוסיפים אפונה יבשה, עלי דפנה ופטרוזיליה, מערבבים ומוסיפים מים עד לגובה 5 ס"מ מעל הירקות. מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
3כשכל הירקות רכים לגמרי טוחנים את המרק במעבד מזון או עם בלנדר מוט, עד לקבלת מרקם חלק. מחזירים את המרק לסיר, מתקנים תיבול ומוסיפים את האפונה הטרייה. מביאים לרתיחה נוספת ומבשלים על אש קטנה כ-3 דקות.
4להגשה: חותכים את חזה האווז לרצועות דקות ומטגנים עד להזהבה במעט שמן זית. יוצקים את המרק לצלחת עמוקה, מפזרים את חזה האווז המטוגן ומקשטים בנענע קצוצה.
>> בשבוע שעבר הכנו כאן סיר ביתי של פרגיות עם חומוס, זיתים ולימון
>> והנה מתכון לדג מרוקאי הכי טעים שייצא לכם להכין