
מרק עדשיםנזיד עשיר ומעשיר שלא תוכלו לעמוד בפניו![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
בימי חמישי, אחרי היסטריית הבישולים שאפיינה אותה במהלך כל השבוע ורגע לפני תחילת ההכנות לבישולים של שבת, אמא הייתה עוצרת הכל ומגישה לנו מרק עדשים עשיר, עם קרוטונים שהיא הייתה מכינה בעצמה. זה, לצד מגוון סלטים (כי להכין סלטים לא נחשב לבשל), היה סוגר לנו את הפינה רגע לפני ארוחות שישי המפוארות. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים את שמן הזית בסיר רחב. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הסלרי, הכוסברה והעדשים ומטגנים על להבה בינונית כ־15 דקות, תוך ערבוב מתמיד. 2מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים. מוסיפים את הציר, מכסים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. 3מנמיכים את הלהבה ומבשלים את המרק כ-45 דקות, עד שהעדשים מתרככות. 4טוחנים את המרק בבלנדר מוט או במעבד מזון, ומחזירים לסיר. 5רגע לפני ההגשה מוסיפים את מיץ הלימון. ניתן לעטר בעלי כוסברה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |