אוכל
אוכל
מרקים

מרק הבצל של אמא

מרק הבצל הטעים ביותר ביקום - חורפי, עשיר ומשגע ובעיקר ממש לא מסובך להכנה

|בייגלה| פורסם14:21
מרק בצל, בייגלה (צילום: בייגלה)
צילום: בייגלה
Rating:4.214reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

  • 7 בצלים גדולים מאד, קלופים

  • שמן לטיגון הבצלים
  • 2 גזרים חתוכים לעיגולים
  • שני ליטר ציר עוף או מים עם כף אבקת עוף (לא אבקת מרק בצל)
  • מלח, פלפל
  • זר פטרוזיליה
  • כפית סוכר
  • בקבוק יין לבן יבש (שרדונה)
  • כוס יין פורט
  • להגשה: גבינה מגוררת, באגט קלוי

אופן ההכנה:

1חצו את הבצלים לאורכם, חתכו לפרוסות דקיקות ואז שוב חתכו לאורך (כך תקבלו רבעי גזיזי בצל).

2טגנו בסיר כבד עם שמן, תוך כדי בחישה מתמדת עד להשחמה. ככל שתשחימו יותר כך צבע המרק יהיה יפה, כהה ועמוק יותר.

3הוסיפו לקראת סוף הטיגון את טבעות הגזרים וערבבו.

4הוסיפו את ציר העוף או את המים עם אבקת המרק. מי שלא אוהב אבקות שישקיע בציר טוב עם עוף וירקות שורש או יתפשר על מים עם מעט אבקת מרק.

5הוסיפו מלח, פלפל וסוכר, הכניסו את זר הפטרוזיליה השטוף והביאו לרתיחה.

6לאחר שרותח, כסו את הסיר והעבירו לאש קטנה לבישול של שעה.

7לאחר שעה הוסיפו את בקבוק היין הלבן ובשלו עוד חצי שעה.

8הוסיפו את הפורט, בשלו כעשר דקות. בדקו אם לא חסר מלח והורידו מהאש.

9הוציאו את זר הפטרוזיליה שגמר את תפקידו.

10הגישו עם טוסטים קטנים או באגט קלוי והמון גבינה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il