אוכל
אוכל
ממרחים ורטבים

חומוס אליפות של דוחול ספאדי

בשביל חומוס מושלם כבר לא צריך לצאת מהבית

|מצעד האוכל הישראלי| פורסם19:16
חומוס גלילי משובח (תמונת AVI: אהרוני מבשל לחברים)
תמונת AVI: אהרוני מבשל לחברים
Rating:4.4118reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

לחומוס

  • 600 גרם חומוס יבש, זן בולגרי (קטן)
  • 1 כוס טחינה גולמית מאיכות טובה
  • 1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כוס מים קרים
  • 1 חבילה אבקת אפייה
  • 1 כף גדושה מלח

לתיתבילי (הרוטב החריף חמוץ שמעל החומוס)

  • פלפל אדום חריף
  • פלפל ירוק חריף
  • שום
  • 4 כפות מיץ לימון

להגשה

  • שמן זית
  • צנוברים
  • פטרוזיליה
  • ראשד
  • פפריקה

אופן ההכנה:

ההכנה:1משרים את החומוס לילה שלם במים רגילים. 2. בבוקר שוטפים טוב טוב. 3. מעבירים לסיר, מכסים במים ומוסיפים אבקת אפייה. 4. מבשלים 30-40 דקות על להבה גבוהה. 5. מקפים (מסירים) את הקצף כל הזמן. 6. מנמיכים ללהבה הכי נמוכה ומבשלים עד שהגרגרים כמעט הופכים לדייסה – עד 3 שעות. 7. מסננים ושומרים בצד 15-20 אחוז מכמות הגרגרים – לקישוט המנה הסופית ולשימוש במקרה שהחומוס יוצא חמוץ מדי. 8. במעבד מזון שמים את החומוס המבושל והטחינה, מפעילים, ומוסיפים בהדרגה מיץ לימון. אם צריך, מוסיפים גם מעט מים קרים 9. מוסיפים כף גדושה מלח וממשיכים לעבד. 10. טועמים כל הזמן. אם הטעם חמוץ מדי - מוסיפים מגרגרי החומוס ששמרנו בצד.

הכנת התיתבלי:1מנקים את הפלפלים החריפים מגרעינים וקוצצים דק דק. 2. כותשים במכתש ועלי יחד עם מיץ הלימון והשום.

הגשה:1מעבירים את החומוס לצלחת הגשה 2. מפזרים גרגרים שלמים + שמן זית + תיתבלי + תוספות לבחירה (צנוברים וכו'). 3. מגישים עם פיתה חמה, בצל ירוק, עגבניות, גמבות וזיתים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il