ההכנה:1משרים את החומוס לילה שלם במים רגילים. 2. בבוקר שוטפים טוב טוב. 3. מעבירים לסיר, מכסים במים ומוסיפים אבקת אפייה. 4. מבשלים 30-40 דקות על להבה גבוהה. 5. מקפים (מסירים) את הקצף כל הזמן. 6. מנמיכים ללהבה הכי נמוכה ומבשלים עד שהגרגרים כמעט הופכים לדייסה – עד 3 שעות. 7. מסננים ושומרים בצד 15-20 אחוז מכמות הגרגרים – לקישוט המנה הסופית ולשימוש במקרה שהחומוס יוצא חמוץ מדי. 8. במעבד מזון שמים את החומוס המבושל והטחינה, מפעילים, ומוסיפים בהדרגה מיץ לימון. אם צריך, מוסיפים גם מעט מים קרים 9. מוסיפים כף גדושה מלח וממשיכים לעבד. 10. טועמים כל הזמן. אם הטעם חמוץ מדי - מוסיפים מגרגרי החומוס ששמרנו בצד.
הכנת התיתבלי:1מנקים את הפלפלים החריפים מגרעינים וקוצצים דק דק. 2. כותשים במכתש ועלי יחד עם מיץ הלימון והשום.
הגשה:1מעבירים את החומוס לצלחת הגשה 2. מפזרים גרגרים שלמים + שמן זית + תיתבלי + תוספות לבחירה (צנוברים וכו'). 3. מגישים עם פיתה חמה, בצל ירוק, עגבניות, גמבות וזיתים.