
המרינדה של דוריס קצביםהיא מתאימה לבשר, היא מתאימה לעוף, היא עשירה בטעמים ועושה פלאים לאיזה נתח שזה לא יהיה שתשרו בה. אם אתם בכלל בקטע של להשקיע, אנחנו מציעים לכם להכין את רוטב הברביקיו לבד. אם לא - בכיף, רק אל תספרו לשףאדם ויה - דוריס קצבים|עשן, הוצאה עצמית| פורסם28/11/1707:33 ![]() צילום: Kamila i Wojtek Cyganek, Shutterstock |
מרינדה פשוט מצוינת, שמתאימה לבשר בקר וטלה, עופות, הודו, ברווזים ואווזים. אפשר לשמור אותה בצנצנת במקרר לפחות חודש, היא תחזיק מעמד, ואם תרצו תוכלו להשתמש בה גם כשאתם מכינים עוף או בשר בתנור. המצרכים :
לרוטב ברביקיו:
אופן ההכנה:1אם רוצים, מכינים רוטב ברביקיו: יוצקים לסיר בינוני את שמן התירס ומטגנים את הבצל ושיני השום הפרוסות על אש בינונית, עד להזהבה מלאה. מקטינים את האש, מוסיפים את הסוכר ומחכים להיווצרות קרמל. שימו לב שהקרמל לא משחיר ונשרף, אלא מגיע לגוון זהוב שקוף ומבריק. 2כאשר זה קורה מוסיפים את חומץ הבלסמי לאט-לאט, תוך כדי ערבוב, עד לחיבור מלא בין הקרמל לחומץ. מערבבים היטב ומצמצמים את הנוזל שבמחבת לפחות לחצי הכמות על אש קטנה ברתיחה עדינה. לאחר שהנוזל הצטמצם מוסיפים את הקטשופ, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים על אש קטנה במשך 40 דקות, לפחות. לא לשכוח לערבב את הרוטב מדי פעם בפעם, שלא יידבק לתחתית הסיר. 3מערבבים 100 מ"ל מרוטב הברביקיו המוכן עם שאר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. עשן, הוצאה עצמית. מחיר: 168 שקלים.|צילום: מיכל לנרט, עשן, הוצאה עצמית* המתכון מתוך הספר "עשן" של אדם ויה, שף ובעלים של מסעדת דוריס קצבים בראש פינה וזיכרון יעקב, שעוסק בדרכי עישון מזון תוך הקפדה על האיכות ועל דקות הטעם, על הניחוח ועל המרקם. הספר כולל מידע רב, מתכונים ושלל דרכי הכנה - של בשרים, דגים, עוף, גבינות ואפילו קינוחים מעושנים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |