אוכל
אוכל
ממרחים ורטבים

ממרח דלעת

מתכון לממרח טעים שתוכלו למרוח על לחם טרי. סלט חדש ומרגש לארוחה שלכם

|גלובס| פורסם21:10
ממרח דלעת (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:3.919reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 קילו דלעת
  • 3/4 עד כוס שמן זית עדין
  • 5 שיני שום קלופות
  • 2 פלפלים אדומים חריפים קצוצים דק ללא גרעינים
  • 1/2 כף פפריקה חריפה
  • 1/2 כף פפריקה מעושנת ספרדית
  • 1 כפית זירעוני קימל קלויים
  • מלח ים גס לפי הטעם
  • 1 גוש גבינה בולגרית

אופן ההכנה:

1חותכים את הדלעת לקוביות בינוניות, מניחים במחבת רחבה ועבה עם שמן הזית ומבשלים תוך כדי ערבוב בכף עץ מדי פעם, עד שהדלעת מתחילה להתפרק.

2מוסיפים את שיני השום הקלופות, הפלפלים הקצוצים, שני סוגי הפפריקות והקימל וממשיכים בבישול עד שהדלעת מתפרקת לגמרי (להבה לא גבוהה מדי). מתבלים במעט מלח ים גס, מורידים מהאש ומעבירים לקערה.

3מפוררים את הגבינה בגושים גדולים לתוך הדלעת ומערבבים בעדינות. אין צורך להגיע למרקם אחיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il