אוכל
אוכל
פסטות

פסטה עבודת יד ברוטב עגבניות ובורי

פטוצ'יני משובח ברוטב פיקנטי של עגבניות, זיתים וקוביות עסיסיות של פילה בורי

|מאסטר שף| פורסם12:23
המנה של לאו פיאצה
Rating:510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (3 מנות):

  • 2 ביצים

  • כוס קמח רגיל
  • כוס קמח תירס
  • כפית מלח גס

לרוטב

  • 400 גרם פילה בורי

  • 5 עגבניות תמר
  • 8 זיתים שחורים קצוצים
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיניי שום
  • מלח
  • צ'ילי

אופן ההכנה:

1טורפים את הביצים ומכניסים בהדרגה את הקמח עד שמתקבל מרקם סמיך. לשים עם הידיים עד שהבצק נעים לעבודה ולא נדבק, עוטפים בניילון ניצמד ונותנים לבצק לנוח במקרר 10 דקות.

2מקלפים את העגבניות וחותכים לקוביות. מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית, מוסיפים את השום, את העגבניות, את הזיתים ומצמצמים את הנוזלים.

3מורידים את העור משני צידי הדג וחותכים לקוביות בינוניות. מוסיפים אותו לרוטב, מטבלים בקורט מלח וקורט צ'ילי ומערבבים בעדינות כדי לא לפרק את הדג. מורידים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה.

4מוציאים את הבצק מהמקרר, חוצים את הבצק לשניים ולשים לצורת עיגול. מעבירים במכונת הפסטה בדרגה הגבוהה ביותר ומרדדים לעובי חצי מילימטר. חותכים את הפסטה במכונה לצורת פטוצ'יני, ומניחים על צלחת מקומחת.

5מרתיחים מים עם כפית מלח גס וכשהמים רותחים מכניסים אליהם את הפסטה. דקה לאחר שהמים מתמלאים קצף לבן מוצאים ומסננים היטב.

6מחממים את הרוטב במחבת, מוסיפים את הפסטה, מערבבים ערבוב קל ומוסיפים מעט פטרוזיליה קצוצה.

7ניתן להגיש עם ברוסקטה קלויה בלווי הרוטב עם הדג.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il