
המצרכים (4 מנות):
לרוטב קואטרו פורמז'י (4 גבינות)
אופן ההכנה:1מרטיבים מעט את תפוחי האדמה ומסדרים בתבנית אפייה. מפזרים מעל מלח גס בנדיבות ומעבירים לתנור שחומם ל- 180 מעלות ל- 30 עד 40 דקות. 2מקלפים את תפוחי האדמה. מעבירים לקערה בעודם חמים. מוסיפים 50 גרם חמאה, מעט מלח, מרסקים מעט ותוך כדי מוסיפים 2 ביצים ו-2 כוסות קמח מצה. ממשיכים לרסק עד לקבלת בצק אחיד ומעט קשה. 3יוצרים גוש בצק ומכניסים למקרר לשלוש שעות מינימום. 4מוציאים את הבצק ומחלקים לחתיכות. מגלגלים לצורת "נקניק" בעובי של אצבע ולאחר מכן חותכים למקטעים של 2 ס"מ כל אחד (צורת הניוקי). 5מעבירים לסיר מים חמים. מבשלים כ- 8-10 דקות. כאשר הניוקי צף הוא מוכן. (רצוי לבשל את הניוקי בסמוך להכנת הרוטב). על מנת שהניוקי לא ידבקו אחד לשני, מפזרים עליהם מעט קורנפלור. להכנת הרוטב: 1מרתיחים את העגבניות בסיר עם רבע כוס מים עד לריכוך מלא (כ- 20 דקות). מרסקים את העגבניות. 2מוסיפים את עלי הבזיליקום וטוחנים במעבד מזון. 3מעבירים את המחית למחבת ומוסיפים חמאה, תימין, שמנת ואת הגבינות. 4מבשלים את הרוטב עד לרתיחה ומורידים מהאש. יוצקים על הניוקי ומגישים. >> לעודעיקריותמומלצות לארוחת החג. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |