אוכל
אוכל
פסטות

פטוצ'יני אלפרדו עם פטריות

רוטב השמנת האהוב ביותר

|השף המעופף| פורסם09:50
פטוצ'יני אלפרדו עם פטריות
Rating:4.737reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 500 גרם פטוצ'יני טריים (רצוי אדומים או ירוקים)

  • 50 גרם חמאה
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון
  • 1 שמנת מתוקה 15%
  • חצי כוס חלב
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט
  • שליש כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1מתיכים את החמאה במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה יפה. מערבבים מדי פעם.

2בינתיים שוטפים ומייבשים את הפטריות. קוצצים לחתיכות בגודל גרגרי שעועית בערך. כשהבצל הזהיב יפה, מוסיפים את הפטריות למחבת.

3מערבבים ומטגנים עד שהפטריות גומרות להפריש את נוזליהן ואלה מתאדים (זה לוקח 7-8 דקות).

4מוסיפים למחבת את השמנת והחלב. מערבבים היטב ומביאים אל סף רתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים עוד חמש דקות עד שהרוטב מתחיל להסמיך.

5מתבלים במלח, פלפל ומוסקט (לא להגזים עם הפלפל. הרוטב צריך להיות מתקתק). מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

6מבשלים את הפסטה בהרבה מים רותחים ומומלחים. מסננים ומוסיפים לרוטב. מערבבים על אש קטנה כדקה, מעבירים לצלחות הגשה, זורים פטרוזיליה מלמעלה ומגישים, לצד פרמזן או קצ’קבל מגוררת, אל השולחן.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il