אוכל
אוכל
פסטות

פסטת אנשובי, עגבניות וזיתי קלמטה

שילוב עוצמתי של טעמים וניחוחות במנה מעט חריפה

|mako| פורסם15:51
פסטה עם אנשובי (צילום: SharonCobo, Istock)
צילום: SharonCobo, Istock
Rating:52reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (3 מנות):

  • 5 עגבניות חתוכות גס
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/4 פלפל חריף ירוק
  • 15 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים (או חתוכים לרבעים)
  • 3 דגי אנשובי מומלחים
  • 400-500 גרם פסטה בצורת קונכיות

אופן ההכנה:

1מגרדים את שכבת המלח והעור מהאנשובי, שוטפים את האנשובי היטב ונפטרים ממעט העצמות שישנן.

2מטגנים את הפלפל החריף בשמן זית במשך דקה או שתיים, מוסיפים את העגבניות ומערבבים. מבשלים את העגבניות על אש נמוכה בסיר מכוסה במשך עשר דקות. כשהעגבניות מתרככות וקליפתן נפרדת מעליהן, מוסיפים את הזיתים והאנשובי ונותנים לו להתמוסס לתוך העגבניות (עניין של 5-10 דקות).

3אם הלהבה גבוהה מדי התערובת עלולה להתייבש ואף להיחרך, במקרה כזה מוסיפים 1/8 כוס מים ומנמיכים את הלהבה. את השום הכתוש מוסיפים רק עכשיו, כדי שישמור על מרבית טעמיו אך בכל זאת יתעדן מעט בזכות הבישול.

4במהלך הכנת הרוטב מבשלים את הפסטה במי מלח ומסננים. מוסיפים את הפסטה המסוננת לסיר הרוטב ומערבבים תוך כדי הקפצה במשך דקה או שתיים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il