אוכל
אוכל
פסטות

פסטה ברוטב עגבניות וקלמארי

מתכון למנה שהיא פינוק אמיתי. פסטה ברוטב עשיר של עגבניות ושמנת עם טבעות קלמארי ופרמזן

|מתכוניישן| פורסם21:53
פסטה קלמארי (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
צילום: דניה ויינר, מתכוניישן
Rating:2.619reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

  • 500 גרם פסטה מכל סוג שתרצו
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 4 עלי מרווה / בזיליקום טריים
  • 1 (720 מ"ל) צנצנת רוטב עגבניות Passata של חברת Mutti
  • 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה 15%
  • מלח ופלפל
  • 400 גרם קלמארי נקי וחתוך לטבעות
  • פרמזן להגשה

אופן ההכנה:

1בסיר גדול מרתיחים מים ומבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. לקראת סוף הבישול שומרים בצד 1/2 כוס מהמים העמילניים של הפסטה. מסננים ומזלפים שמן זית כדי שלא ידבק.

2במחבת עמוקה מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השום ועלי המרווה (אם משתמשים בבזיליקום אין צורך לטגן, אפשר להוסיף אותו בשלב העגבניות), נזהרים שלא לטגן אותם יתר על המידה. שופכים פנימה את תכולת צנצנת העגבניות ומבשלים במשך 10-15 דקות על אש בינונית.

3מוסיפים את מי הפסטה והשמנת וממשיכים לבשל עד לקבלת רוטב בעל סמיכות עדינה. מתבלים במלח ופלפל.

4מכניסים את טבעות הקלמרי ומבשלים כ-5 דקות.

5מגישים את הפסטה עם פרמזן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il