מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
פסטות

פסטה עם ריקוטה, תרד ופקאנים

קטיפתית ועשירה, אבל לגמרי לא כבדה - ככה אנחנו אוהבים את ארוחות הערב שלנו (עם כמות יפה של פרמזן, כמובן)

|מחלבות גד| פורסם07:28
פסטה ברוטב קרמי קל (צילום: דניאל לילה)
צילום: דניאל לילה

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 חבילה (500 גרם) לינגוויני או ספגטי

לרוטב:

  • ‏40 גרם חמאה
  • ‏1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • ‏3-2 שיני שום, קצוצות דק
  • ‏200 גרם עלי תרד טריים, קצוצים גס
  • קליפה מגוררת דק מלימון אחד
  • ‏1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה
  • אגוז מוסקט טחון טרי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • שני שליש כוס אגוזי פקאן שבורים גס
  • ‏‎50 גרם גרנה פדנו

אופן ההכנה:

1מחממים מחבת על להבה בינונית (ללא שימון) ומקפיצים פקאנים כ-2 דקות עד שהם מתחילים להזהיב. מוציאים לצלחת.

2מכינים את הרוטב: מוסיפים חמאה למחבת וממיסים על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהבצל והשום רכים.

3מוסיפים תרד וקליפת לימון ומאדים כ-2 דקות עד שהתרד מתרכך.

4מוסיפים ריקוטה פרסקה, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מכבים את הלהבה.

5מבשלים את הפסטה ומגישים: מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה. שומרים 2 כוסות ממי הבישול ומסננים.

6יוצקים 3 מצקות ממי הבישול הפסטה לרוטב הריקוטה, מערבבים ומביאים את הרוטב לסף רתיחה. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד מצקת ממי הבישול. טועמים ומתקנים תיבול.

7מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים. מעבירים לכלי הגשה.

8מפזרים את האגוזים על הפסטה ומגלפים גבינת גרנה פדנו בעזרת קולפן ירקות. מגישים מיד.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il