מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
פסטות

פסטה אורקטי עם אספרגוס וריקוטה

מנת פסטה איטלקית עם שילוב טעמים פשוט חלומי שאי אפשר לעמוד בפניו

|mako אוכל| פורסם16:08
מנת הפסטה להגשה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המנה הזו מככבת אצלי על השולחן בבית כל הקיץ. המקור שלה בפוליה, מחוז במגף של איטליה. זו שיטה גאונית להכין פסטה של קיץ, והיא לא דורשת הכנה בכלל, חוץ מאת הכנת הפסטה עצמה - אליה זורקים את האספרגוס בחמש הדקות האחרונות של הבישול. אני משתמשת בפסטה אורקי, שזה באיטלקית אזניים קטנות. מכינים את הרוטב בצד ומשאירים אותו קר, ומה שממיס ומחבר אותו לתוך הפסטה זה החום שלה - ומעט מהמים של הבישול. חשוב להשתמש באספרגוס יחסית דקים, ולהיפטר מהחלק התחתון והסיבי שלהם. השילוב בין הריקוטה ללימון הוא שילוב פשוט חלומי ואי אפשר לעמוד בפניו.

המצרכים :

  • 1 חבילה פסטה אורקטי
  • 1 צרור אספרגוס (לא דקיקים) קלוף וחתוך לחתיכות של 2 ס"מ
  • 1 גביע (250 גרם) ריקוטה
  • מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. בחמש הדקות האחרונות של הבישול, מכניסים לסיר את חתיכות האספרגוס.

2במקביל, מערבבים בקערה גדולה את הריקוטה עם מיץ וקליפת הלימון, ומתבלים במלח ופלפל.

3מסננים את הפסטה והאספרגוס מהמים, ומעבירים היישר לקערת הריקוטה. מערבבים היטב ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il