אוכל
אוכל
פסטות

מאפה פסטה עם טריק

פסטה עשירה בטעמים שלא צריך אפילו לבשל במים

|לבשל עם יעל, הוצאת מודן| פורסם10:48
מאפה פסטה (צילום: דניה ויינר, לבשל עם יעל, הוצאת מודן)
צילום: דניה ויינר, לבשל עם יעל, הוצאת מודן
Rating:3.946reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 500 גרם פסטה מסוג פֶּנֶה (צינורות)
  • 5 כפות שמן זית

לרוטב

  • 1.4 ק"ג עגבניות מרוסקות
  • רבע כוס שמן זית
  • 1 כף אורגנו יבש
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס גס
  • שליש-חצי כפית פלפל צ‘ילי יבש כתוש
  • 1 כפית סוכר

למאפה

  • 7-6 עגבניות תמר או עגבניות באשכולות, שטופות וחתוכות לפרוסות דקות
  • 2-1 כפות שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

1להכנת הפסטה: מניחים פסטה (יבשה) בקערה, מוסיפים את שמן הזית, מכסים בניילון נצמד או בצלחת ומניחים כך למשך שלוש שעות עד לילה, בטמפרטורת החדר או במקרר.

2להכנת הרוטב: מערבבים את העגבניות המרוסקות, שמן הזית, האורגנו, המלח, הפלפל השחור, הצ‘ילי והסוכר. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

3להכנת המאפה: מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). מסדרים מחצית מכמות פרוסות העגבניות בתבנית, כך שיכסו את התחתית. מזלפים מעט שמן זית ובוזקים מעט מלח.

4מערבבים את הפסטה עם הרוטב ומעבירים לתבנית. מהדקים ומיישרים, כך שהפסטה תהיה מכוסה היטב על ידי הרוטב.

5מעטרים במחצית השנייה של פרוסות העגבניות, מזלפים מעט שמן זית ובוזקים מעט מלח. אופים במשך שעה עד שעה ורבע, עד שפרוסות העגבניות שלמעלה צרובות קלות, ועד שפסטה הנשלפת ממעמקי התבנית רכה דייה. מוציאים מן התנור, מצננים קלות ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il