
ניוקי תרד וריקוטה ברוטב פלפליםניוקי ירוק מעולה ברוטב פלפלים משגע. חשבתם שניוקי זה סרט? תחשבו שוב. הנה קיצור הדרך שיקל לכם על החיים ויספק ניוקי איכותי![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
בלי גלגולים התעסקויות - אנחנו נעשה ניוקי בעזרת שק זילוף. קיצור הדרך שאנחנו עושים עם בישול תפוחי האדמה במיקרוגל יקל משמעותית על תהליך ההכנה, ואת תפוחי האדמה נמעך בעזרת מכשיר ייעודי לפירה תפוחי אדמה או פשוט בפומפייה דקה. המצרכים :
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה:1מניחים את תפוחי האדמה עם הקליפה בכלי עמיד למיקרו ומבשלים אותם כ-17 דקות. במידה והם עדיין קשים מוסיפים עוד 2-3 דקות בישול. בזמן שתפוחי האדמה במיקרו מכינים את הרוטב. 2מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את הבצל והפלפלים ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את העגבניות והשום ומבשלים אותם כ-5 דקות. מערבבים ומוסיפים את הסוכר, הבזיליקום, התבלינים והמים. מבשלים כ-10-15 דקות על אש נמוכה. 3כשתפוחי האדמה מוכנים, מחזיקים אותם על מגבת נקייה ומקלפים אותם בזהירות בעודם חמים. לא נותנים להם להתקרר ומיד מגררים אותם בפומפייה (או מעבירים אותם דרך המכשיר לפירה). מוסיפים את תרד, ריקוטה וביצה אחת ומערבבים. מוסיפים גם את הביצה הנוספת ומערבבים שוב (עדיף לערבב את הביצים אחת אחת, ולא במכה). מוסיפים גם קמח (מתחילים עם 3 כוסות ואם צריך מוסיפים עוד), פרמזן ומלח. 4לשים את הבצק בעדינות ולא יותר מידי, אם מרגיש שחסר לו מעט קמח אז מוסיפים כף אחת בכל פעם (אפשר להוסיף עד 4 כוסות קמח). 5מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן (אפשר גם לוותר על הצנתר אם אין לכם). לוחצים בכל פעם מעט תערובת אל סיר עם מים רותחים (מנתקים אותה מהשק בעזרת סכין חדה). מבשלים את הניוקי כ-2 דקות עד שהם צפים. אלו שצפים מוציאים למסננת בעזרת כף מחוררת. 6מעבירים את הניוקי לצלחת, מוסיפים רוטב ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |