אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קובה כורדי

מעטפת רכה של בצק סולת, מלית בשר מדהימה ומרק ירקות שבתוכו כל הקסם הזה מתבשל

|mako| פורסם09:44
קובה כורדי - מוכן (צילום: אלקנה ביטון)
צילום: אלקנה ביטון
Rating:4.828reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • קילו סולת

  • 200 גרם בורגול
  • כפית מלח
  • כף אבקת מרק עוף
  • מעט פלפל שחור
  • כוס שמן
  • מים פושרים

למלית

  • חצי קילו בשר מס' 2, קפוא או טרי

  • שני בצלים בינוניים
  • ראש פטרוזיליה
  • כף פפריקה מתוקה
  • מעט מלח

למרק ירקות

  • חצי קילו דלעת

  • 3 חצילונים קטנים
  • חבילת במיה קפואה
  • חבילת עלי מנגולד
  • 2 בצלים
  • 2 גזרים
  • 1 סלק אדום
  • 2 קישואים
  • 5 כפות רסק עגבניות
  • חצי כוס שמן
  • מלח, פלפל ופפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

למלית:

1חותכים את הבצל לקוביות קטנות, ואת הבשר לקוביות בגודל חצי ס"מ. מטגנים את הבצל עד להזהבה, ואז מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן. שימו לב, הבשר יוציא מלא נוזלים – לא להתרגש אלא פשוט להניח להם להתאדות.

2מוסיפים מלח, פלפל ופפריקה. קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים. מורידים מהאש ומניחים להצטנן.

לקובה:

1מערבבים את הסולת עם הבורגול, המלח והפלפל, מרק העוף וכוס השמן. מוסיפים מים פושרים בהדרגה, עד שנוצר בצק רך ואלסטי.

2יוצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג. יוצרים בכל כדור סולת חור, וממלאים במלית הקרה. זה יוצא בערך כפית קטנה של מלית לכל כדור. מרטיבים את הידיים כל הזמן. מסדרים את הקובות המוכנות על מגש ומכניסים למקרר.

למרק:

1חותכים את כל הירקות גס ומניחים בצד.

2מטגנים את הבצל בסיר ענק (הקובות הולכות לתפוס הרבה מקום), מוסיפים את הירקות ומכסים במים.

3מביאים לרתיחה חזקה, מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות ומבשלים עוד כחצי שעה.

4מכניסים את הקובות ואת חבילת הבמיה למרק, ומבשלים כשעה ורבע על אש בינונית.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il