אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קבבוני טלה, חציל קלוי בגריל, צנובר ורוטב טחינה

מנות קטנות ומפנקות של בשר משובח בזיגוג טעים ומדוייק

|מסעדת אוליב ליף| פורסם12:23
קבבוני טלה, חציל קלוי בגריל, צנובר ורוטב טחינה (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:4.427reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 600 גרם בשר טלה טחון

  • 1 חציל
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • 30 גרם צנוברים
  • צרור פטרוזיליה קצוץ
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • מלח
  • כמון
  • פלפל שחור
  • 1/4 כוס סודה
  • עלי מיקרו לקישוט
  • 12 מקלות קינמון
  • 1/4 לימון סחוט
  • 1/4 שן שום כתוש
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2מניחים בקערה את הבשר, הפטרוזיליה הקצוצה, הבצל, המלח, הכמון, הפלפל השחור, הצנוברים והסודה. מערבבים היטב ומוסיפים מעט שמן זית.

3יוצרים קבבונים סביב מקל קינמון ומניחים בצד.

4צולים את הקבבונים במחבת חמה, עדיף עם פסים ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ל- 8 דקות.

5חותכים חציל ל-12 קוביות שוות ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מכניסים לתנור בטמפרטורה של 220 מעלות למשך 12 דקות עד אשר החציל יהפוך זהוב ומניחים בצד.

6מערבבים 4 כפות טחינה, 4 כפות מים, שום, מיץ למון, מלח ופלפל בקערה עד לקבלת טחינה חלקה ללא גושים.

7מסדרים על כל צלחת 3 קוביות חציל, מעליהן מניחים את הקבב ובוזקים טחינה על כל קבב. מעטרים בעלי מיקרו.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il