אוכל
אוכל
מתכוני בשר

טאג'ין חגיגי

בשר עם פירות יבשים אגוזים ומקלות קינמון ריחניים

|אדום אדום| פורסם11:38
טאג'ין מרוקאי (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:4.139reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 1 ק"ג קוביות מנתח צ'אך או אווזית חתוך לקוביות 2X2 ס"מ

  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 3 כפות שמן רגיל
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות
  • 5 גבעולי סלרי אמריקאי חתוך לרצועות דקות
  • 2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
  • 2 מקלות קינמון
  • כפית שטוחה "ראס אל חנות" (מומלץ, לא הכרחי)
  • 1/2 1 כפות סוכר
  • 1/2 כוס יין אדום מתוק
  • 4 ענפי כוסברה טרייה קצוצים גס
  • 2/3 כוס שזיפים מיובשים מגולענים
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 2 - 1.5 כוסות מרק עוף

אופן ההכנה:

1מתבלים את קוביות הבשר מכל צידיהם במלח ופלפל.

2מחממים כלי טאג'ין או סיר כבד רחב על להבה גבוהה כ- 3-4 דקות ומוסיפים שמן. מכניסים את קוביות הבשר לסיר ומשחימים תוך כדי ערבוב מכל הצדדים.

3מנמיכים להבה לבינונית ומוסיפים לסיר את הבצל, הסלרי, הגזר ומקלות הקינמון. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כעשרים דקות. מוסיפים את תבלין ה"ראס אל חנות" והסוכר, מוזגים את היין ולבסוף מוסיפים את הכוסברה, הפירות המיובשים והאגוזים ולאחר מספר דקות את מרק העוף. מביאים לרתיחה עדינה.

4מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה עד שעה ורבע בסיר סגור. במידת הצורך משלימים טעמים עם מלח ופלפל.

5במידה והרוטב אינו סמיך דיו מסירים את המכסה ומגביהים את הלהבה למספר דקות.

6הצעת הגשה: מומלץ להגיש עם אורז (לאוכלי קטניות).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il