אוכל
אוכל
מתכוני בשר

ביף בורגיניון

נזיד בשר שיכור

|גלריית המומחים| פורסם13:07
בף בורגיניון (צילום: על השולחן)
צילום: על השולחן
Rating:45reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

פורים עם השף יניב גור אריה מ"לגעת באוכל", המרכז לאומנויות הבישול והאפייה.

המצרכים (4 מנות):

להכנת הצלי

  • 1 ק"ג פולי (שריר בשר אחורי) חתוך לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה חצויים
  • 2 גזרים חצויים
  • 2 שורשי פטרוזיליה חצויים
  • 4 בצלצלי שאלוט
  • 8 שיני שום
  • שומן אווז לטיגון
  • מעט קמח
  • מלח ופלפל

למרינדה

  • 1 בקבוק יין אדום יבש איכותי
  • להשלמת התבשיל:
  • 1 ליטר ציר עגל
  • 20 גרם פטריות פורצ'יני
  • 50 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1משרים את נתחי הבשר ביין לשש שעות. מוציאים ומייבשים היטב. 2. מקמחים את נתחי הבשר ומטגנים בשומן אווז להזהבה קלה. 3. מוסיפים את יין ההשריה ואת הציר ומבשלים על להבה נמוכה 4 שעות. 4. משרים את פטריות הפורצ'יני במים חמימים לעשר דקות. מסננים (זורקים את מי ההשריה) ומוסיפים לתבשיל, מוסיפים גם את הירקות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עוד שעה וחצי. 5. מוסיפים את השוקולד המריר, בוחשים עד שהוא נמס ומסירים מהאש.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il