אוכל
אוכל
מתכוני בשר

מרק צ’ורבה

מרק רומני מסורתי עם עצמות מוח וקציצות בשר כבש. כל כך טעים שאתם לא יכולים לדמיין

|על השולחן| פורסם21:09
מרק צ'ורבה (צילום: אילן נחום,
צילום: אילן נחום, "האוצר", על השולחן
Rating:4.6139reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

"קיימים לפחות 5 מיני צ'ורבה, כל אחד אופייני לאזור אחר ברומניה. אני אוהב את הגרסה עם הכבש. הלאושטיין הוא עשב התיבול המיוחד של הרומנים, ואפשר למצוא אותו אצל ירקנים מתמחים ובשוק".

המצרכים (12 מנות):

  • 6 עצמות מוח (מוח עצמות)
  • 12-8צלעות טלה
  • 3 ראשי סלרי קלופים ומגוררים
  • 3 ראשי פטרוזיליה קלופים ומגוררים
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 גבעול כרשה קצוץ
  • 8 גזרים קלופים ומגוררים
  • 4 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות בגודל 2-1 ס"מ
  • 4 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות בגודל 2-1 ס"מ
  • 1 כרוב קצוץ
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור שמיר קצוץ
  • עלי סלרי קצוצים
  • צרור לאושטיין קצוץ (מזכיר סלרי, להשיג בדוכני הירוקים בשווקים)
  • מיץ מ-4 לימונים
  • 2 עגבניות מגוררות
  • 1 כוס אורז
  • 500 גרם בשר טלה או עגל (טחון)
  • 1 תפוח אדמה מגורר
  • 1 ביצה
  • מלח
  • ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1מביאים עצמות מוח וצלעות לרתיחה בסיר גדול עם מים. כשעולה קצף ולכלוך, מרוקנים את המים. מוסיפים לסיר כמות יפה של מים נקיים ומבשלים שעה וחצי.

2מוסיפים ירקות שורש, פלפלים, כרוב ומחצית מכמות עשבי התיבול. מבשלים כרבע שעה.

3מערבבים את כל רכיבי הקציצות ויוצרים מהם כדורים. מוסיפים למרק ומבשלים כרבע שעה.

4מוסיפים מיץ לימון, עגבניות ואורז ומבשלים 20 דקות נוספות. מוסיפים את יתרת עשבי התיבול ומגישים.

* גיוון: אפשר להכניס את האורז לתערובת הקציצות ואז לוותר על הוספתו למרק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il