
מאפה מנגולד עם בשר טחוןבשר בעלי מנגולד עם ארומה עסיסית![]() וידאו WMV: עדי רם |
המצרכים (6 מנות):למנגולד:
לבשר:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. 2מחממים מים בסיר עמוק. שוטפים היטב את עלי המנגולד וחולטים אותם במים הרותחים במשך דקה. מעבירים מיד לקערה עם מי קרח בכדי לצנן ולעצור את הבישול של עלי המנגולד. מסננים היטב. 3פורסים את עלי המנגולד על משטח עבודה. חותכים בסכין חדה את החלק הירוק של עלי המנגולד סביב הגבעולים, ומפרידים אותם לשתי ערימות - העלים הירוקים והגבעולים הלבנים. 4את הגבעולים הלבנים קוצצים ומשתמשים בהם למילוי. 5מורחים בשמן זית תבנית חסינת חום עגולה בקוטר של כ-26 ס"מ. 6מרפדים את תבנית ודפנות התבנית בשתי שכבות של העלים הירוקים כך שהקצוות שלהן יחרגו משולי התבנית. 7מכינים את המילוי: מחממים את השמן במחבת, כשהוא חם מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב בכדי לפרק את גושי הבשר. ממליחים ומפלפלים. מטגנים עד שהבשר שחום ומפורר. מעברים את הבשר לקערה עמוקה ומקררים. 8מוסיפים מעט שמן למחבת, מוסיפים את השום, בצל, גבעולי המנגולד הקצוצים, גרגירי הכמון והכוסברה ומטגנים כשלוש דקות תוך כדי ערבוב. 9מעבירים את התערובת לקערת הבשר. 10מוסיפים גם את הפטרוזיליה, פירורי לחם, שתי ביצים ומערבבים היטב. 11ממלאים את התבנית המרופדת בעלים בתערובת הבשר: מניחים בצורה מהודקת את המילוי, מכסים את המילוי בשולי העלים החורגים מדפנות התבנית כך שהבשר יהיה מכוסה לגמרי. 12מורחים את העלים במעט שמן זית ויוצקים לתבנית את הרוטב (שליש כוס שמן זית ושליש כוס מיץ לימון סחוט טרי, מעורבבים מומלחים ומפולפלים). 13מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 45 דקות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |