
מפרום מבית אמאקציצות תפוחי אדמה, חצילים ובשר טחון - המון עבודה אבל שווה![]() צילום: bigjack, אוכל וחיות מבית טוב |
המצרכים (8 מנות):
לקציצות
לציפוי הקציצות
לתבשיל
אופן ההכנה:1בסיר גדול ורחב מסדרים שכבות של פרוסות ירקות לפי הסדר: בצל, מעל עגבניות, מעל תפוחי אדמה ומעל חציל. בין השכבות ממליחים ומפלפלים מעט. 2פורסים תפוחי אדמה וחציל לפרוסות בעובי של כ-2-3 ס"מ, ובכל פרוסה עושים חתך באמצע כמעט עד הסוף (שיהיה מעין סנדוויץ' שהסוף שלו דבוק). ממליחים את הפרוסות לריכוך. 3שמים במעבד מזון את חומרי הקציצות חוץ מהבשר וקמח המצה, מעבדים עם להב מתכת עד לקבלת עיסה ומוסיפים אותה לבשר. לשים בידיים. אם מרגישים שהתערובת רטובה מדי מוסיפים מעט קמח מצה או פירורי לחם. 4לוקחים מעט מתערובת הבשר ומגלגלים לקציצה עגולה (בגודל כדור פלאפל גדול). דוחפים אותה באמצע של פרוסת תפוח אדמה, וממשיכים כך עם כל תערובת הבשר וכל פרוסות הירקות (אפשר להכין גם קציצות ללא ירקות, או למלא פרחי כרובית, תחתיות ארטישוק, קישואים עגול, בצלים או עגבניות). 5מחממים מחבת עמוקה עם שמן. מערבבים טוב את הביצים עם רסק העגבניות וממליחים. 6מקמחים את הקציצות, טובלים בתערובת הביצה, מטגנים בשמן החם עד שמשחים מצד אחד, הופכים ומטגנים עד השחמה גם בצד השני. 7מסדרים את הקציצות המטוגנות בשכבות על הירקות בסיר: בתחתית אלו עם תפוחי האדמה, מעליהן הקציצות הריקות ולמעלה אלה עם החציל. 8בסיר קטן מחממים ככוס משמן הטיגון (לא חובה אבל מומלץ) עם 2 קופסאות רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור והרבה קינמון (2-3 כפות מינימום). מערבבים טוב ומוסיפים לאט כליטר מים רותחים. 9שופכים באטיות את הרוטב על הקציצות, ואם צריך מוסיפים מעט מים רותחים שיגיעו כמעט עד גובה הקציצות. 10מסדרים מלמעלה את גבעולי הסלרי ומפזרים מעט פלפל שחור. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש בינונית (שירתח כל הזמן) כ-3 שעות, עד שרוב הנוזלים נספגים (מומלץ לבשל על פלטה, למניעת שריפת התחתית). ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |