אוכל
אוכל
מתכוני בשר

תחתיות ארטישוק במילוי בשר

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר, מנה ביתית טעימה ומשביעה מממטבחו של השף אביב משה ממסעדת MESSA

|mako אוכל| פורסם17:50
תחתיות ארטישוק ממולאות של אביב משה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.7368reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • בצל אחד חתוך לקוביות
  • חצי גמבה חתוכה
  • שן שום
  • חצי קילו בשר טחון
  • כורכום
  • מעט צ'ילי טחון
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • מעט כמון
  • אריזה קפואה של תחתיות ארטישוק
  • כמה עלי כרפס
  • 2 כפות מחוקות של פירורי לחם או קמח מצה

לרוטב:

  • בצל 1 חתוך לקוביות
  • שן שום
  • חצי גמבה חתוכה לריבועים
  • כוסברה קצוצה
  • כפית קורנפלור
  • מיץ לימון מחצי לימון

אופן ההכנה:

1מטגנים את קוביות הבצל עד הזהבה, ומוסיפים את הגמבה והשום. מקררים.

2מתבלים את הבשר הטחון בכורכום, צ'ילי טחון, פלפל שחור גרוס, מלח וכמון.

3מוסיפים את תערובת הבצל המטוגן, הסלרי ופירורי הלחם ומערבבים.

4ממלאים את תחתיות הארטישוק במלית.

5לרוטב: מטגנים את הבצל, השום והגמבה עד להזהבה. מוסיפים 2 כוסות מים.

6מוסיפים את אותו תיבול שבו תיבלנו את הבשר, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומביאים לידי רתיחה.

7מסדרים את תחתיות הארטישוק, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-30 דקות.

8מערבבים כפית קורנפלור בחצי כוס מים קרים עד המסה מלאה של הקורנפלור. מוסיפים לרוטב יחד עם מיץ הלימון ומבשלים על אש קטנה עד להסמכת הרוטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il