
בקר בנוסח תאילנדי בקארי אדום ומרק מנגוטעימה משובחת מהמטבח התאילנדי המגוון עם בשר פילה מוקפץ, רוטב קארי עשיר ומרק מנגו מרענן![]() |
המצרכים :לבקר:
לרוטב קארי:
אפשרות:
למרק המנגו:
לקישוט ולתיבול:
אופן ההכנה:1הרוטב: במחבת מחממים את השמן. מכניסים את השום והזנגביל תוך ערבוב מתמיד למשך 20-30 שניות. מוסיפים את הבצל ומערבבים במשך כדקה. מוסיפים את כל שאר החומרים ומטגנים למשך 8-10 דקות תוך ערבוב מתמיד. מכניסים לבלנדר או מעבד מזון עד שמקבלים רוטב חלק. אם משתמשים בגלנגל מוציאים לפני שמכניסים את הכל למעבד. 2הבשר: מחממים בווק את השמן ומוסיפים את השום. מערבבים כ-20 שניות ומכניסים את הבשר. מקפיצים את הבשר כ-2 דקות. מוסיפים את הבצלים, האספרגוס והפלפלים וממשיכים לערבב כדקה. מוסיפים את הרוטב תוך ערבוב מתמיד במשך 2 דקות על אש גבוהה. 3המרק: במחבת מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל תוך ערבוב מתמיד עד לשקיפות. מוסיפים את מחית הקארי תוך ערבוב מתמיד ומטגנים על אש גבוהה עוד כדקה וחצי. מורידים מהאש. 4מכניסים את כל המרכיבים (פרט למרכיבי הקישוט והתיבול) למעבד מזון ומוסיפים את הבצל עם הקארי המטוגן עד שמתקבל מרק חלק וקטיפתי. במידה ורוצים מרק דליל יותר מוסיפים פנימה עד כוס מים ומערבבים. 5מקררים כ-3 שעות. 6מערבבים ידנית בקערה את מרכיבי הקישוט והתיבול. 7הרכבת המנה: מגישים לצד אורז יסמין או אורז תאילנדי. מסדרים על צלחת כל מרכיב בנפרד ומפזרים עירית למעלה. מוזגים מהמרק לכוס שקופה ומוסיפים כף מתערובת הקישוט והתיבול. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |