
צלעות טלה ברוטב חריףצלעות טלה על מצע חומוס לצד ירקות שורש מאודים עם רוטב ירוק חריף![]() צילום: דניאל בר און |
המצרכים :לחומוס:
לסלסה הירוקה:
לצלעות הטלה:
אופן ההכנה:1החומוס: מבשלים את החומוס והבצל והשום עד שמתרכך. מסננים. שומרים חלק מהמים בצד טוחנים במערבל עד שמשיגים מרקם חלק. מוסיפים את הטחינה, מיץ לימון כמון ומעט ממי הבישול עד שמקבלים את המרקם הרצוי. 2הסלסה: טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי הסלסה עד קבלת המרקם הרצוי. 3הצלעות: מפלפלים וממליחים את הצלעות ומפזרים גם פלפל שאטה. מעבירים למחבת גדולה עם שמן זית וחמה וסוגרים מכל הצדדים. מעבירים את הצלעות לתבנית ואל תנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לכ-17 דקות. לאחר האפייה מוציאים ומניחים בצד לכמה דקות. 4בינתיים, חותכים את הסלקים לשמיניות ומזגגים אותם במחבת בה סגרנו את הצלעות יחד עם יין לבן. 5בצלחת גדולה מניחים 2-3 כפות גדושות של חומוס עם נגיעה נדיבה של סלסה. לצד החומוס מניחים את שדרת הצלעות שחתכנו ואת הסלקים ובצלי השאלוט המזוגגים, ומעל את הרוטב המצומצם שנשאר במחבת עם הסלקים. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |