אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קציצות טלה וחצילים על לחם אבוד

קציצות משודרגות בחצילים ומוגשות על קוביות לחם מתובלות בזיגוג טחינה

|מאסטר שף| פורסם11:31
הקציצות של חיים כהן
Rating:4.7150reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 1 ק"ג בשר טחון של טלה (רצוי ירך, גם כתף יהיה מצוין)

  • 3 חצילים בינוניים קלויים
  • בצל
  • צרור פטרוזיליה
  • ביצה
  • 3 פרוסות לחם שהושרו במים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית

לרוטב

  • 2 קילו עגבניות

  • 5 שיני שום
  • פלפל ירוק חריף
  • מלח

ללחם אבוד

  • לחם אחיד שלם

  • 1/4 כוס שמן זית
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 1 שן שום קלופה
  • מלח ים

להגשה

  • טחינה (טחינה גולמית + מים + מיץ לימון + מלח)

  • סלט צנוניות או קולרבי בשמן זית ומלח גס

אופן ההכנה:

1מרוקנים את בשר החצילים למסננת ונותנים לו להגיר נוזלים.

2להכנת רוטב העגבניות: פורסים את השום והפלפל, חותכים את העגבניות לקוביות גסות. מחממים בסיר שמן זית, מטגנים קלות את הפלפל, מוסיפים את השום לטיגון מהיר ומצרפים את העגבניות. ממליחים ומכסים. מבשלים על אש בינונית 5-10 דקות.

3להכנת הקציצות: קוצצים בצל ופטרוזיליה, מערבבים בקערה את הבשר, החצילים, הלחם, הבצל והפטרוזיליה, מלח ופלפל. יוצרים קציצות, מטגנים בשמן זית ומוציאים. מכניסים את הקציצות המטוגנות לסיר עם רוטב העגבניות. מבשלים יחד 5 דקות.

4להכנת לחם אבוד: מחממים תנור ל-170 מעלות. פורסים את הלחם לפרוסות עבות וקולים בתנור שחומם מראש כ-8 דקות עד שמזהיב. חותכים את הלחם לקוביות, מכניסים לקערה ומערבבים עם שאר החומרים.

5להרכבת המנה: מניחים במרכז הצלחת ערמת לחם אבוד. יוצקים את הרוטב והקציצות ומעט טחינה. מניחים את התבשיל מסביב ללחם. יוצקים מעל טחינה ופטרוזיליה קצוצה ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il