אוכל
אוכל
מתכוני בשר

צלעות טלה עם תפוחי אדמה בתנור

מנת בשר עסיסית של צלעות, תפוחי אדמה בתנור ומצע סלט קפרזה מרענן

|מאסטר שף ילדים| פורסם16:35
צלעות כבש (תמונת AVI: mako)
Rating:1.814reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים (1 מנות):

  • 2 צלעות טלה
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • שמן זית
  • מלח, פלפל
  • מעט רוזמרין
  • קוביית חמאה
  • תימין
  • 2 שיני שום

לסלט:

  • 5-10 עגבניות שרי
  • 5-10 מוצרלה בייבי
  • כמה עלי בזיליקום
  • מלח ופלפל
  • שמן זית
  • מיץ לימון
  • פלפל צ'ילי קצוץ

אופן ההכנה:

1מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים למקלות. מסדרים אותם בתבנית ומוסיפים שמן זית, מלח, פלפל, רוזמרין ובצל אחד חתוך לרבעים. מערבבים הכל בתבנית ומכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות לבערך 10 דקות.

2לאחר 10 דקות מעלים את חום התנור ל-220 מעלות על גריל עליון, נותנים לתפוחי האדמה בערך עוד 5 דקות ומוציאים מהתנור.

3חותכים את עגבניות השרי לשניים ושמים בקערה עם כדורי המוצרלה. קוצצים בזיליקום ומוסיפים לקערה. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון וטיפה צ'ילי קצוץ, מערבבים ושמים בצד.

4מחממים מחבת לחום גבוה, ובינתיים מושחים את הצלעות בשמן זית, מלח, פלפל ורוזמרין.

5שמים במחבת החמה שמן זית וקוביית חמאה. כשהחמאה נמסה מוסיפים תימין ושום ואז את הצלעות.

6מטגנים 5-6 דקות, הופכים את הצלעות ומטגנים 5-6 דקות נוספות. מוציאים ונותנים להן דקה לנוח (אם הצלעות עבות, סוגרים אותן במחבת ואז מעבירים לתנור בחום 190 מעלות לחמש-שש דקות).

7בינתיים מסדרים את תפוחי האדמה בשורה על הצלחת, ולפניהם ומאחוריהם קצת סלט קפרזה. משעינים את הצלעות על תפוחי האדמה ומזלפים שמן זית למעלה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il