
מוסקת חצילים ופלפלים עם בשר, אורז וצנובריםשכבות חצילים ופלפלים קלויים וביניהם תערובת בשר טחון![]() צילום: מוטי בר און, אוכל מכל הלב |
המצרכים (20 מנות):
לתערובת הבשר
לרוטב
אופן ההכנה:1חותכים את החצילים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ עם הקליפה, מניחים בתבנית, מברישים את החצילים עם מעט שמן זית וקולים בחום גבוה מ-2 צידי החציל עד להשחמה קלה. 2חותכים את הפלפלים לרצועות, מניחים בתבנית ומזלפים מעל שמן זית. מפזרים מעל שיני שום קצוצות דק (5-6 שינים) וקולים עד שהפלפלים מתרככים. 3מבשלים 1 כוס אורז במים עד התרככות חלקית של האורז. 4להכנת תערובת הבשר: מערבבים היטב את כל המרכיבים לתערובת אחת ומשהים לחצי שעה לספיגת טעמים. 5להכנת הרוטב: מטגנים בצל בינוני קצוץ דק בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים 4-5 שיני שום קצוצות דק תוך כדי ערבוב. מוסיפים כ-6-8 עגבניות בשלות מגורדות (או קופסת עגבניות מרוסקות 800 גרם) וקופסת רסק עגבניות. מרתיחים ומוסיפים 2 כוסות מרק עוף. מתבלים במלח, פלפל, שבבי צ`ילי חריף, פפריקה, 2 כפות סוכר ומעט קינמון . 6להרכבת המאפה: יוצקים מעט מהרוטב על תחתית התבנית ומניחים על הרוטב את מחצית מכמות פרוסות החציל שקלינו בצפיפות. מפזרים מעל החצילים את רצועות הפלפלים, יוצקים שוב מעט מהרוטב ומפזרים מעליו את תערובת הבשר בצורה אחידה ומהדקים. 7מכסים את התערובת עם המחצית השנייה של פרוסות החציל ויוצקים מעל את יתרת הרוטב כך שיכסה היטב את פרוסות החציל. 8מכסים את המוסקה ברדיד אלומיניום ואופים לשעה בחום של 220 מעלות ועוד כרבע שעה ללא הרדיד או עד השחמה קלה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |