אוכל
אוכל
מתכוני בשר

רוסטביף

מנת הבשר הסורתית

|השף המעופף| פורסם16:15
Rating:3.548reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

  • 1 נתח אנטריקוט במשקל 1.5 קילו

  • 10 שיני שום קלופות וחצויות
  • 150 גרם חרדל
  • 150 גרם חמאה רכה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • כמה ענפי רוזמרין

לרוטב:

  • 1 וחצי כוסות יין אדום

  • חצי כוס מים חמים
  • 1 כפית קורנפלור
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מוציאים את נתח הבשר מהמקרר שלוש שעות לפני תחילת הבישול ומניחים על השיש. הנתח צריך להגיע לטמפרטורת החדר. 2. עושים חתכים בסכין קטנה וחדה בכל הנתח וטומנים בתוכם את חצאי שיני השום. 3. מערבבים היטב את החמאה והחרדל. מתבלים במלח ופלפל. מורחים את הנתח בנדיבות בתערובת. 4. מניחים את הנתח על רשת צלייה מעל תבנית בעלת שוליים מוגבהים (הנתח יגיר נוזלים בעת הצלייה). החלק עם השומן צריך להיות החלק העליון. מניחים עליו את ענפי הרוזמרין ומהדקים. מכניסים לתנור שחומם לחום מקסימלי. צולים עשרים דקות. 5. פותחים את דלת התנור ומורידים את חומו ל-150 מעלות. 6. ממשיכים לצלות עוד 45 דקות עד שעה, לפי מידת העשייה הרצויה. מוציאים מהתנור ומניחים לנוח. בינתיים מכינים את הרוטב. 7. מניחים את התבנית בה ניקוו הנוזלים על כיריים עם אש בינונית. יוצקים פנימה את כוס היין ומגרדים בעזרת כף עץ את כל המשקעים מתחתית התבנית ושוליה. 8. בוחשים היטב את הקורנפלור והמים ומוסיפים לתבנית. ממליחים ומפלפלים. מבשלים אגב ערבוב עד שהרוטב מסמיך. 9. להגשה, פורסים פרוסות דקות של רוסט ביף חם או קר, ויוצקים עליהן מעט רוטב.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il