אוכל
אוכל
מתכוני בשר

לשון טלה, קורקבני הודו וסלסה עגבניות

קורקבנים ולשון הם אומנם מאכלים שלא מתאימים לכל אחד, אבל כשהם מוגשים קרים לצד סלסת עגבניות מרעננת מתקבלת מנה מפתיעה

|מאסטר שף| פורסם21:16
לשון בקר של שלמה עזרן (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:4.828reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 3 קורקבני הודו

  • 2 לשונות טלה
  • 2 עגבניות
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור
  • צ'ילי ירוק
  • חופן גרגרי חומוס
  • חופן עלי שומר ירוקים

אופן ההכנה:

1בסיר לחץ מבשלים את הקורקבנים והלשונות במשך שעה ורבע.

2מקלפים את הלשונות מתחת מים קרים זורמים וזורקים למי קרח.

3כשהם רכים, זורקים את הקורקבנים למי קרח.

4מגרדים עגבניות בפומפייה , מעבירים למסננת להגרת הנוזלים.

5מוציאים את הלשונות והקורקבנים מהקרח.

6מקלפים את השכבה הנוספת מסביב ללשונות ומשתמשים רק בלשון עצמה. פורסים לפרוסות דקות ככל הניתן.

7בעזרת סכין מקלפים בעדינות את הקורקבנים. משתמשים רק בחלק הפנימי, פורסים דק מאוד.

8בקערה שמים את פרוסות הלשונות והקורקבנים ומערבבים ביחד עם שמן זית, מלח ופלפל שחור.

9מעבירים את העגבניות לקערה ומוסיפים שמן זית, צ'ילי קצוץ ומלח, מערבבים.

10במרכזה של צלחת שטוחה וגדולה יוצרים גבעה של סלסת עגבניות. מסדרים מסביב את פרוסות הלשונות והקורקבנים. מפזרים את גרגרי החומוס ועלי השומר מסביב.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il