אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קובה מטוגנת

מהמתכונים שלא נמאס מהם אף פעם: קובה שחומות ופריכות, מלאות להתפקע בבשר מתובל

|אהרוני פותח שולחן 2, הוצאת כנרת זמורה ביתן דביר| פורסם11:01
קובה מטוגן (צילום: נלי שפר,  יחסי ציבור )
צילום: נלי שפר, יחסי ציבור
Rating:4.2318reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (20 מנות):

  • 1 כוסות בורגול דק, מושרה במים קרים כחצי שעה
  • 250 גרם בשר טרי (כבש או בקר), טחון דק
  • 2 בצלים קלופים, טחונים וסחוטים
  • 2 כפות קמח
  • 1 ביצה
  • מעט אבקת צ'ילי חריף
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי

למילוי:

  • כוס שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מזרעים וקצוץ דק
  • 500 גרם בשר, טחון
  • 1 כף נענע יבשה
  • 1 כפית כמון
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 2 כפות צנוברים, קלויים
  • 2 כפות פיסטוקים קצוצים גס
  • 5 כפות פטרוזיליה קצוצה

להגשה:

  • טחינה

אופן ההכנה:

1הבצק: מסננים את הבורגול וסוחטים מעט. מערבבים אותו עם שאר מרכיבי הבצק ולשים כ־5 דקות, עד שמתקבל בצק נוח לעבודה. מקררים כשעה.

מתכונים לראש השנה

2המילוי: מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הבצל, השום והפלפל החריף כ־2 דקות. מוסיפים את הבשר והתבלינים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהבשר משחים יפה. מסירים מהאש, מוסיפים את הצנוברים, הפיסטוקים והפטרוזיליה, מערבבים ומקררים.

3הקובה: משמנים את כפות הידיים. צובטים מהבצק גושים בגודל של כדור פינג פונג. בידיים רטובות מכדררים את כל הגושים האלה לכדורים קטנים.

4מחזיקים כדור בכף היד ובאצבע רטובה של היד השנייה עושים בכדור גומה גדולה ככל האפשר עם דפנות הכי דקות שאפשר. ממלאים את הגומה בבשר, מכסים את המילוי בבצק ומהדקים. מגלגלים שוב בידיים רטובות לכדור ומניחים על מגש. ככה עושים עם כל הכמות. מעצבים את הכדורים לצורה האופיינית לקובה - מחודד בקצוות. מכסים את המגש ומניחים בצד (או שומרים במקרר עד זמן הטיגון).

5לפני ההגשה מטגנים את הקובה בשמן עמוק וחם עד שהם שחומים לגמרי. מגישים חם עם טחינה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il