1הבצק: מסננים את הבורגול וסוחטים מעט. מערבבים אותו עם שאר מרכיבי הבצק ולשים כ־5 דקות, עד שמתקבל בצק נוח לעבודה. מקררים כשעה.
מתכונים לראש השנה
2המילוי: מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הבצל, השום והפלפל החריף כ־2 דקות. מוסיפים את הבשר והתבלינים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהבשר משחים יפה. מסירים מהאש, מוסיפים את הצנוברים, הפיסטוקים והפטרוזיליה, מערבבים ומקררים.
3הקובה: משמנים את כפות הידיים. צובטים מהבצק גושים בגודל של כדור פינג פונג. בידיים רטובות מכדררים את כל הגושים האלה לכדורים קטנים.
4מחזיקים כדור בכף היד ובאצבע רטובה של היד השנייה עושים בכדור גומה גדולה ככל האפשר עם דפנות הכי דקות שאפשר. ממלאים את הגומה בבשר, מכסים את המילוי בבצק ומהדקים. מגלגלים שוב בידיים רטובות לכדור ומניחים על מגש. ככה עושים עם כל הכמות. מעצבים את הכדורים לצורה האופיינית לקובה - מחודד בקצוות. מכסים את המגש ומניחים בצד (או שומרים במקרר עד זמן הטיגון).
5לפני ההגשה מטגנים את הקובה בשמן עמוק וחם עד שהם שחומים לגמרי. מגישים חם עם טחינה.