אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קורנביף של חזה עגל

מתכון פשוט ואיכותי לפרוסות הבשר הכבושות

|אדום אדום| פורסם10:17
קורנביף (צילום: אדום אדום)
צילום: אדום אדום
Rating:3.923reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

  • מבקשים מהקצב נתח חזה עגל טרי אדום אדום במשקל 1.5-3 ק"ג, עם מעט שומן

לכבישה

  • 1 ק"ג מלח גס

  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות סלפטר (מלח אשלגן)
  • 2 כפות פלפל אנגלי כתוש
  • 1 כף פלפל שחור כתוש מעט
  • 10 עלי דפנה
  • 1 ענף תימין
  • ענף רוזמרין
  • 5 שיני שום קלופות ומעוכות
  • 1 ליטר מים קרים

לבישול

  • 3 ליטר מים קרים

  • 2 ענפי תימין
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 1 כף פלפל שחור
  • 5 עלי דפנה
  • 2 כפות פלפל אנגלי

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל החומרים פרט למים בקערה.

2מעסים את תערובת התבלינים, המלח והסוכר עם הבשר.

3יוצקים את המים ומוודאים כי הם מכסים את הנתח. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 10 ימים כאשר כל יום דואגים להפוך את הנתח בתוך הנוזל.

4לאחר 10 ימים מוציאים את חזה העגל מנוזל הכבישה ושוטפים במים קרים.

5מניחים את הנתח בסיר רחב עם 3 ליטר מים והתיבול. מציתים את האש ומביאים לסף רתיחה.

6מבשלים כ-3 שעות. מורידים מן האש ומצננים את הנתח בתוך נוזל הבישול.

7פורסים ומגישים עם חרדל טוב ומלפפון חמוץ.

>> לעודמנות ראשונותמומלצות לארוחת החג.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il