מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכוני בשר

פילה בקר במחבת עם תפוזים צלויים

מנה עסיסית וחגיגית עם פלפל חריף ואפונים

|"יומנו של שף", הוצאת קוראים| פורסם10:14
פילה בקר במחבת עם תפוזים צלויים (צילום: יונתן בלום, שגב משה)
צילום: יונתן בלום, שגב משה

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

  • 2 מדליוני פילה בקר, כל אחד במשקל 150 גרם

  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כפית פלפל גרוס
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 תפוזים מפולטים (מפורקים לפלחים ונטולי קליפתם השקופה)
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 2 שיני שום חתוכות לפרוסות דקיקות
  • 1/2 כוס יין אדום מתוק
  • 1 כוס אפונים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
  • 1/4 פלפל ירוק חריף (מומלץ לא לקצוץ את הפלפל, כדי שיהיה נוח להוציא אותו במהלך הצלייה)

אופן ההכנה:

1מתבלים את מדליוני הפילה במלח גס ובפלפל גרוס.

2מחממים מחבת לחום גבוה.

3יוצקים למחבת את שמן הזית ומניחים בה את מדליוני הפילה המתובלים. צולים דקה אחת מכל צד. לאותה המחבת מכניסים את הפלפל החריף, התפוזים עם הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף. לאחר דקה מוסיפים את היין ומצמצמים את הנוזל למרקם של רוטב דליל (מומלץ להוציא את הפלפל החריף בתחילת תהליך הצמצום).

4בשלב זה מוסיפים את האפונים ואת הפטרוזיליה, מערבבים ומעבירים לצלחות הגשה.

5מניחים מעל האפונים את מדליוני הפילה, ויוצקים מלמעלה את רוטב ההדרים מהמחבת.

>> לעודעיקריותמומלצות לארוחת החג.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il