אוכל
אוכל
מתכוני בשר

המפרום של אבי לוי

בסיר המפרום של אבי לוי משתכשכים בכיף קישואים, שומר ותפוחי אדמה, כולם במילוי בשרי עם הרבה עשבי תיבול וניחוח קל של קינמון. אבל חכו עוד לא הגענו לרוטב. יש שם כמה הפתעות רציניות

|טעמים של בית, הוצאת כתר| פורסם06:12
מפרום (צילום: אפרת ליכטנשטט, טעמים של בית, הוצאת כתר)
צילום: אפרת ליכטנשטט, טעמים של בית, הוצאת כתר
Rating:56reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 3 קישואים שלמים, חתוכים לאורכם אך לא עד הסוף
  • 2 שומרים, חתוכים לאורכם אך לא עד הסוף
  • 3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לפרוסות עבות

למילוי:

  • 500 גרם בשר טחון
  • בצל, קצוץ היטב
  • 2 שיני שום, קצוצות היטב
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 5-6 עלי נענע, קצוצים
  • 2 עלי בזיליקום, קצוצים
  • כף מלח גס
  • 2 כפיות פלפל גרוס
  • חצי כפית קינמון

לטיגון:

  • קמח
  • 2 ביצים טרופות
  • שמן קנולה לטיגון

לרוטב:

  • רבע כוס שמן זית
  • 2 בצלים, מגוררים
  • בטטה, מגוררת במגררת דקה
  • כף פלפל גרוס
  • כף מלח גס
  • כפית פלפל שאטה גרוס
  • 2 כפיות כמון
  • כוס כוסברה קצוצה
  • 5 עגבניות, מגוררות
  • 2 כוסות ציר עוף, בשר או מים חמים
  • 5 פלפלים חריפים אדומים
  • 8 פלחים של לימון כבוש
  • 8 שיני שום שלמות

להגשה:

  • לימון כבוש
  • פלפל חריף

אופן ההכנה:

1מערבבים היטב את חומרי המילוי בקערה. ממלאים את הירקות - מכניסים את תערובת הבשר בין שתי פרוסות ירק ומהדקים סביב. טובלים בקמח וביצה טרופה. מחממים שמן עמוק במחבת ומטגנים עד להזהבה. מוצאים לנייר סופג.

2לרוטב: בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבטטה המגוררת ומטגנים 8-10 דקות על חום בינוני עד לריכוך הבטטה.

3מתבלים בכל התבלינים, מוסיפים כוסברה, עגבניות מגוררות וציר עוף. מכניסים לסיר ומסדרים את הירקות הממולאים ומעליהם את הפלפלים החריפים, הלימון הכבוש ושיני השום.

4מבשלים על להבה נמוכה לפחות שעה וחצי עד לריכוך מלא של הירקות. מגישים בצלחת עמוקה את הירקות הממולאים עם רוטב, לימון כבוש ופלפל חריף שלם.

תגיות:קציצות
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il