
המצרכים :לאורז:
לבשר:
לירקות:
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה:1האורז: שוטפים את האורז במסננת למשך דקה לפחות. מחממים את השמן בסיר ומכניסים את האורז, מטגנים כדקה תוך כדי ערבוב ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, מתבלים ולאחר רתיחה שנייה מנמיכים את האש. מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 דקות (או עד שנגמרים המים). מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות נוספות. 2הבשר: בקערה מערבבים את כל הרכיבים ומשרים למשך 10-15 דקות. 3במחבת חמה מאוד מוסיפים מעט שמן ומבשלים את הבשר, מערבבים על מנת שלא ייוצרו גושים. כאשר הבשר מוכן, מניחים בקערה בצד. 4הירקות: באותה המחבת מחממים מעט שמן ומקפיצים את הפטריות למשך 4-5 דקות או עד לריכוך, מתבלים במעט מלח ושמן שומשום ומעבירים לקערה של הבשר. חוזרים על הפעולה עם הזוקיני, הקולורבי והגמבה. 5בסיר עם מים רותחים, חולטים את הנבטים למשך 2-3 דקות, מעבירים לקערה לצינון ומתבלים במעט מלח וכחצי כפית שומשום שחור. חותכים את הבזיליקום והבצל הירוק לרצועות. 6הרוטב: במכתש ועלי כותשים את חומרי הרוטב עד ליצירת מרקם אחיד, לאחר מכן מוסיפים גם את השומשום. 7מסדרים את המנה: בכלי חרס חם מניחים תלולית אורז, מעל האורז מסדרים את הבשר, הירקות וכף וחצי של הרוטב בקבוצות בצורה מעגלית. לסיום מניחים חלמון של ביצה במרכז. 8ניתן להחליף את הרוטב הביתי ברוטב המסורתי Gochujang. להשיג בחנויות המתמחות במוצרים מהמזרח.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |