
המצרכים (6 מנות):לקציצות:
לחמין:
אופן ההכנה:1משרים את החומוס ללילה במים, שופכים את מי ההשריה, שוטפים היטב ומסננים. 2קוטמים את הפלפלים מהעוקץ ומנערים את הגרעינים הפנימיים. משרים במים את הפלפלים למשך הלילה ומחליפים במהלך הערב את המים למים נקיים. בבוקר שוטפים ומסננים. 3מבשלים את החומוס כשעה לריכוך חלקי, מסננים ומקררים. 4בסיר כבד מחממים את השמן ומזהיבים את הבצל והשום. מוסיפים את החומוס, התבלינים ונוזל הבקר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה. 5מוסיפים את תפוחי האדמה והפלפלים המיובשים המושרים ומבשלים לחצי שעה נוספת. 6מערבבים את כל חומרי הקציצות, מניחים במקרר לשעה. יוצרים קציצות גדולות במשקל של כ-100 גרם לקציצה. 7מטגנים את הקציצות במחבת חמה להשחמה משני הצדדים, ומניחים בצד. 8משלימים טעמים בסיר המתבשל, מוודאים שיש בסיר נוזל שמכסה את החומוס ומוסיפים את הקציצות מעל. לא מערבבים יותר את התבשיל. מביאים לרתיחה עדינה. 9שמים מכוסה על פלטה או בתנור בחום 110 מעלות עד לבוקר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |