אוכל
אוכל
מתכוני בשר

שווארמה טקסנית ברוטב משודרג

שווארמה בסגנון טקסס גריל ברוטב ברביקיו משודרג לצד סלט פלפלים קלויים וצ'יפס בטטה. הנאה קצת מושחתת אבל עם טוויסט

|מאסטר שף| פורסם10:44
שווארמה טקסנית של איתן סלומון (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:4.9131reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לרוטב:

  • חצי כוס רוטב ברביקיו אמריקאי

  • 2 כפות קטשופ
  • 1 כף רוטב וסטרשייר
  • רבע כוס מיץ אננס או תפוחים
  • 2 כפות דבש
  • כפית צ'ילי יבש
  • מלח
  • פלפל

לשווארמה:

  • 400 גרם אנטרקוט חתוך דק

  • 300 גרם שייטל חתוך דק
  • 100 גרם שומן כבש חתוך דק

לסלט הפלפלים:

  • 4 פלפלים אדומים וצהובים

  • 1 פלפל חריף
  • צרור עלי בזיליקום
  • מלח
  • לימון

לצ'יפס בטטה:

  • 1 בטטה בינונית

  • שמן לטיגון
  • חצי כפית צ'ילי יבש

אופן ההכנה:

1מכניסים לצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, סוגרים ומנערים היטב. משמנים את הפלפלים וקולים בגריל. בינתיים פורסים את נתחי הבשר ומורחים ברוטב.

2מסדרים את הבשר בשכבות כשעל כל חתיכת שייטל מניחים חתיכת שומן ומדי פעם מוסיפים גם חתיכת פלפל קלוי. לבסוף תוקעים 2 חתיכות שומן מעל השיפוד ומכניסים למכונה. מדי 10 דקות עוברים עם מברשת טבולה במרינדה על הבשר ליצירת ציפוי קריספי ומתקתק.

3לסלט הפלפלים: מקלפים את הפלפלים מהקליפה שלהם, מנקים את הגרעינים וחותכים גס. קוצצים גס את עלי הבזיליקום, מוסיפים מלח ולימון ומערבבים. מניחים לפחות לשעה במקרר.

4הצ'יפס בטטה: קולפים את הבטטה ושוטפים אותה. בעזרת קולפן פורסים חתיכות ארוכות ודקות. מחממים את השמן ומטגנים על חום גבוה עד הזהבה. ממליחים מיד עם ההוצאה מהשמן. ניתן לפזר צ'ילי יבש מלמעלה.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

כפתור מגה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il