1מקלפים ושוטפים את החצילים, מניחים בתוך קערה ומפזרים מעליהם קמצוץ מלח למשך עשר דקות.
2מחממים את השמן ומטגנים את החצילים בשמן עמוק. מוציאים ומניחים על נייר סופג. בינתיים מטגנים את הבצל ביחד עם הבשר הטחון ומוסיפים את כל התבלינים. מוסיפים את הפטרוזיליה.
3חוצים את החצילים וממלאים אותם.
4רוטב העגבניות: בסיר מחממים את החמאה ומוסיפים את רסק העגבניות. מוסיפים את הצנוברים והתבלינים. לסיום מוסיפים מיץ מחצי לימון. במידה והרוטב דליל מדי מוסיפים עוד רסק. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
5מחממים תנור לחום של 250 מעלות. חותכים את העגבניות לפרוסות ומסדרים בתוך סיר חסין אש. מסדרים מעל את החצילים ומעליהם שופכים את רוטב העגבניות. מכניסים לתנור למשך חצי שעה. אפשר לבשל על הגז על אש בינונית. מומלץ להגיש ליד מנת אורז.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים