המצרכים :
אופן ההכנה:1 קולים את החצילים על גבי להבת הגז עד שהקליפה שרופה היטב מכל צדדיה. קולפים את החצילים, מעבירים את הקליפות למעבד מזון בעל להב פלדה ומוסיפים מחצית מבשרו של חציל אחד. 2 מוסיפים את עלי הנענע, מיץ הלימון, השום, המלח והמים ומפעילים את מעבד המזון במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת אחידה. 3 יוצקים את התערובת לקערה המתאימה לנתח הבשר ומוסיפים את עלי הדפנה, הפלפל ובשר ההודו. מוודאים שהנתח מכוסה כולו, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה שלם (עם עדיפות ל-24 שעות). הופכים את הנתח על צדו כמה פעמים לאורך תהליך ההשרייה. 4 מוציאים את הנתח ומגירים את עודפי הנוזלים. יוצקים שתי כוסות מים רותחים לתבנית התנור ומעלייה מניחים את הנתח על גבי רשת כך שלא יגע במים. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך כ-8-10 דקות עד שהנתח נצרב מעט. 5 מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות וצולים עוד כ-35-40 דקות. 6 מצננים מעט לפני הפריסה ומגישים בכריך עם טחינה, חסה ועגבנייה או כפרוסות חמות לצד אורז ירוק. >> בשבוע שעבר הכנו דפי אורז עם עוף וירקות >> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף? >> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך" |