אוכל
אוכל
מתכוני בשר

תבשיל קציצות עם ארטישוק ירושלמי

סיר אחד שיש בו הכל

|שיעור פרטי עם אהרוני| פורסם11:40
קציצות עוף עם ארטישוק ירושלמי, חומוס, כורכום ולימו (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.520reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לקציצות:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל ירוק חריף מנוקה וקצוץ
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • חצי כוס בורגול משורה במים, סחוט
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי

לתבשיל:

  • רבע כוס שמן זית
  • 5 שיני שום שלמות, מעוכות
  • 12 בצלי שאלוט קלופים, שלמים
  • 5 עלי מרווה קרועים
  • 3 לימונים כבושים, קצוצים גס
  • 1 קג' ארטישוק ירושלמי קלוף וחצוי לשניים
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר קפואים ומבושלים)
  • 2 כפיות כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • כוס כוסברה קצוצה
  • 4 כוסות מים
  • שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

1מערבבים את חומרי הקציצות טובלים את הידים בשמן, צרים קציצות שטוחות ויפות. מסדרים בתבנית אפייה משומנת. שולחים לתנור שחומם ל200 מעלות ל-4-5 דקות.

מתכונים לראש השנה

2מטגנים בסיר את השום, מרווה ובצלי שאלוט. מוסיפים את הארטישוקים הירושלמים הקלופים ומטגנים כ-2 דקות.

3מוסיפים את הלימונים הכבושים, חומוס ותבלינים ואחר כך את המים. מביאים לרתיחה. מוסיפים את הכוסברה.

4מכניסים את הקציצות פנימה ומבשלים יחד כ- 45 דקות.

5מוסיפים את מיץ הלימון, מבשלים עוד 5 דקות, מעבירים לקערה ומפזרים למעלה כוסברה קצוצה טרייה.

6מגישים עם קוסקוס.

(תמונת אילוסטרציה)

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il