אוכל
אוכל
מתכוני בשר

מפרום של אהרוני

מתכון טריפוליטאי לתפוחי האדמה ממולאים ממכרים

|דרך האוכל עם אהרוני וגברי| פורסם11:40
מפרום במחבת (צילום: דנה בר-אל שוורץ)
צילום: דנה בר-אל שוורץ
Rating:4.5497reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים, יפים ואחידים פחות או יותר בגודלם, קלופים
  • 2 חצילים קטנים, מוצקים וטריים

למילוי:

  • 1 קילו בשר בקר טחון או בשר כבש טחון (ניתן גם לשלב)
  • 2 בצלים קצוצים
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1-2 פלפלים ירוקים חריפים מנוקים וקצוצים דק (ואפשר גם בלי)
  • 2 ביצים
  • 2 פרוסות לחם לבן ללא הקרום, מושרות במים וסחוטות
  • 1 כוס כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצה דק
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כפית אחררט (תערובת תבלינים טריפוליטאית) או בהרט

לבלילה:

  • קמח לקימוח
  • 4 ביצים טרופות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי

לרוטב

  • 1 קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 שיני שום כתושות
  • כ-2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1חותכים את תפוחי האדמה לאורכם באופן הבא: חותכים פרוסה בעובי של כ-3 מילימטר, אבל לא עד סוף תפוח האדמה, אלא משאירים בערך סנטימטר לא חתוך, כך שהפרוסה נשארת מחוברת לתפוח האדמה. חותכים עוד פרוסה באותו עובי, אבל הפעם חתוכים אותה עד סופה ומנתקים אותה מתפוח האדמה- והנה מתקבלות שתי פרוסות דקות למדי, מחוברות בקצה למעין סנדביץ' ששני חלקיו מחוברים. ככה ממשיכים ועושים עם כל תפוחי האדמה.

מתכונים לראש השנה

2את החצילים חותכים, הפעם לרוחב, לפרוסות יותר עבות (כחצי ס"מ הפרוסה) באותו אופן בדיוק, לקבלת סנדביץ' חצילים ששני חלקיו מחוברים.

3מפזרים על תפוחי אדמה מעט מלח, כדי שיתרככו מעט ויהיה קל לפעור את פיהם ולהכניס לתוכם הרבה מילוי.

4מערבבים את כל חומרי תערובת הבשר לתערובת אחידה, לשים דקה או שתיים, מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה.

5לוקחים חופן מתערובת הבשר וממלאים את תפוחי האדמה והחצילים. מהדקים היטב את המילוי אל פנים הירק ומקפידים להחליק את הדפנות הבשר ולשוות להן את העיגול ששולי הירק מתווים. חוזרים על הפעולה עם עם כל הכמות. הרעיון הוא כזה: מכניסים הרבה מאד מילוי אל בין הפרוסות, שנראות בסוף התהליך כמו פה פעור גדול ממולא בבשר ותבלינים.

6טובלים את הפרוסות הממולאות היטב בקמח, סביב סביב.

7מערבבים בקערה רחבה את הביצים ורסק עגבניות, ממליחים ומוסיפים רבע כוס מים. טורפים היטב.

8שמים מחבת רחבה על הכיריים ויוצקים אליה קצת יותר מסנטימטר של שמן, אפשר שמן זית. כשהשמן חם, טובלים את הפרוסות המקומחות היטב בבלילת הביצים ומכניסים מיד לשמן החם. מטגנים כשלוש דקות מצד אחד, הופכים בעדינות ומטגנים את הצד השני. לבסוף, מעמידים את הפרוסה על החלק הרחב של המילוי, כדי שגם זה יהיה מטוגן היטב. כשהכל שחום ויפה (וזה יוצא שחום ויפה, בעיקר בגלל הפטנט של רסק העגבניות בבלילה) מוציאים מהמחבת, מנערים היטב משמן עודף ומניחים על נייר סופג.

9מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערה עמוקה.

10מניחים את המפרום בסיר רחב, בשתי שכבות כאמור. מפזרים על המפרום טיפת קינמון, אבל ממש טיפה- כשליש כפית לכל הכמות- ורק אז יוצקים מעל לכל את הרוטב.

11את הסיר מניחים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה מאד כשעתיים-שלוש, עד שכל הרוטב נספג במפרום.

12אופציית התנור: מניחים את המפרום בתבנית, מביאים את הרוטב לרתיחה ורק אז יוצקים אותו על המפרום. מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 130 מעלות כשלוש שעות, עד שהרוטב נספג.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il