אוכל
אוכל
מתכוני בשר

רס נענע

מנה מרעננת ומענגת במיוחד

|דרך האוכל עם אהרוני וגברי| פורסם11:40
מנטה (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:512reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 1 קילוגרם בשר בקר טחון פעמיים (כתף או צוואר)
  • 1 כוס קמח
  • 3 כפות אורז טחון דק (ניתן למצוא בחנויות תבלינים או לטחון בבית בעזרת מטחנה חזקה. אם אין מטחנה ניתן להניח את האורז בשקית, להקפיא למשך לילה, להכניס את שקית האורז לשקית נוספת ולחבוט בו בעזרת פטיש שניצלים עד שהוא הופך לאבקה)
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1 כף נענע יבשה ומפוררת
  • 100 גר' פיסטוקים שלמים
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • מעט שמן קנולה או תירס לטיגון

לרוטב

  • שליש כוס שמן זית עדין
  • שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • צרור קטן של עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1מערבבים את הקמח, האורז הטחון, הבהרט והנענע היבשה. 2. מניחים את הבשר בקערה, מוסיפים את השום הכתוש, המלח הפלפל והפיסטוקים ולשים מעט. 3. מאחדים בין תערובת הבשר לתערובות הקמח ולשים עד לקבלת תערובת אחידה. 4. מכסים את התערובת בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה. 5. מחממים את השמן במחבת עבת תחתית 6. נוטלים כף מהתערובת ויוצרים ממנה עיגול קטן, משטחים אותו מעט ומעבירים לשמן החם. מטגנים כ-4-5 דקות מכל צד ומוציאים תוך ניעור עודפי השמן לצלחת מכוסה בנייר מטבח.

הכנת הרוטב:7מניחים בסיר שטוח ורחב את שמן הזית, הלימון השום המלח והפלפל ומבשלים עד סף הרתיחה מעל להבה נמוכה. 9. מעבירים את הקציצות לרוטב, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il