אוכל
אוכל
מתכוני בשר

תבשיל שעועית ובקר

נזיד חורפי, מחמם ופשוט להכנה עם קוביות בשר, שעועית ועגבניות

|פורטרהאוס תל מונד| פורסם14:41
מרק בשר בקר עם עדשים (צילום: דניה Danya photo)
צילום: דניה Danya photo
Rating:456reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 200 גרם שעועית הריקוט לבנה

  • 500 גרם בשר צוואר חתוך לקוביות
  • 10 עגבניות בשלות מאוד
  • בצל גדול
  • כף שום קצוץ
  • גזר
  • גבעול סלרי קצוץ
  • 5 עלי דפנה
  • 2 פלפל אנגלי
  • בזיליקום טרי
  • תימין
  • כפית פלפל שאטה
  • 3 כפות חרדל דיז'ון חלק חריף
  • ציר בקר לכיסוי

אופן ההכנה:

1בסיר כבד מטגנים את הבשר על אש גבוהה.

2מוסיפים את הבצל, העגבניות ושאר הירקות. מוסיפים את עלי הדפנה הבזיליקום, התימין והפלפל האנגלי.

3שורפים בעדינות את תחתית הסיר ומגרדים אותה בעזרת כף עץ (לא להגזים אבל גם לא להיבהל זה כל הטעם).

4כאשר הירקות במרקם מחיתי ואדום כמו רוטב עגבניות מרוכז, מוסיפים את השעועית ומכסים בציר הבקר, כיסוי של 4 ס"מ מעל קו השעועית.

5מבשלים כ-3 שעות עד שהשעועית רכה ונימוחה.

6מוסיפים את החרדל, מבשלים רבע שעה נוספת ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il