
פילה בקר ממולא פטריות ואגוזים ברוטב שמנתכשמדמיינים מנה מפנקת וקצת מושחתת מדמיינים משהו כזה: פילה בקר ממולא אגוזים עם רוטב שמנת עשיר ותפוחי אדמה. הוראות הכנה: לשים את רגשות האשם בצד![]() צילום: דניאל בר און |
המצרכים :
לרוטב:
אופן ההכנה:1פורסים את הבשר כמו לחמניה (לרוחב). בסיר עם מים מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך. 2במחבת מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השום ומיד אחרי זה את הבצל והפטריות. מטגנים כ-3 דקות עד שהכל מתרכך. מוסיפים חצי מכמות האגוזים, מערבבים קלות ומכבים. מניחים בצד לצינון. 3ממלאים את הבקר במילוי שהכנו, סוגרים וקושרים בחוט קשירה. מכניסים את נתח הבשר לתוך קערה עם קמח ומקמחים מכל הכיוונים. 4במחבת מחממים את החמאה או שמן הזית ומטגנים את הבקר מכל הצדדים עד לקבלת צבע חום ויפה. מניחים בצד. 5הרוטב: מחממים כף חמאה או שמן זית במחבת מטגנים את השום מספר שניות, מוסיפים את השמנת, את יתר האגוזים והחרדל (לפי הטעם). מוסיפים מעט אגוז מוסקט, פלפל ומלח. 6מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים את הבקר, תפוחי האדמה וענף רוזמרין. לאחר כ-5 דקות הופכים את הבקר. משאירים עוד כרבע שעה 20 דקות, מוציאים ונותנים לבשר לנוח כעשר דקות ולאחר מכן מוזגים את הרוטב על הבשר. 7מחממים במחבת שמן זית ומוסיפים את עגבניות השרי ותפוחי האדמה, רוזמרין, מלח ופלפל. מטגנים עד שהעגבנייה הראשונה מתפוצצת. מוציאים מיד לצלחת ומסדרים ליד הבקר. * מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |